Kahramanmaraş TV

Ünlü Ekonomi Profesörü 'Türkiye'nin Eğitimi Ezbere Dayalı'

EĞİTİM

Türkiye’nin en önemli profesörlerinden olan Özgür Demirtaş, CNN Türk’te katıldığı programda kendisine ‘Emine hanımın 250 bin TL’si var neye yatırmalıdır’ sorusuna ilginç bir cevap verdi.

Demirtaş “Eğitime yatırım yapmalıdır. Eğer yaşı büyükse çocuğunun eğitimine yatırım yapmalıdır. “dedi.

Dünyanın inanılmaz bir noktaya doğru gittiğini söyleyen Özgür Demirtaş, Türkiye’nin bu durumu okuyamadığını söyledi.

EVRENSEL EĞİTİM

Demirtaş Emine hanımın 250 bin TL’si varsa bunu evrensel eğitime yatırması gerektiğini söyledi. Evrensel olamayan bir insanın milli bir fayda sağlayamayacağını belirten Demirtaş “İçine kapanarak ben bu şekilde milli değerlere önem vereceğim diyen bir kişi hayal görür. Evrensel olacaksınız, dünyanın en uç noktasında ne yapılıyorsa onu öğreneceksiniz. Ondan sonra ülkeye bir katkınız olur yoksa boşa kürek çekersiniz. “dedi.

TÜRKİYENİN SİSTEMİ EZBERE DAYALI

Kendisine bir soru geldiğini ve ABD’den daha iyi bir eğitim sistemi olduğu yönündeki soruya cevap veren Demirtaş, Türkiye’nin sisteminin yanlış olduğunu belirtti. Ezbere dayalı bir sistem olduğunu anlatan Prof. Dr. Özgür Demirtaş “Çocuklar kalıplara oturulmuş. Çocuk problem çözemiyorsa bitti. “

BİZİ BİR FELAKET BEKLİYOR

Türkiye’yi büyük bir felaketin beklediğini iddia eden Özgür Demirtaş, siyasilerin, iş adamlarının, bürokratların bunların farkında olup olmadığını bilmediğini belirterek: “Ben size bir istatistik vermek istiyorum . Uluslar arası bir kuruluş 15 yaşındaki çocuklara test yapıyor dünyada. Türkiye’deki çocuklar dünyadaki çocuklarla kıyaslandığında nerede? Önemli olan da bu değilmi? Bir bakıyorsunuz matematikte 70 ülke arasında 49’ncu, hal böyle olunca ekonomide ilk 10’a girebilirmi? İmkan dışı böyle bir şey. Türkiye yine bu araştırmalara göre okuduğunu anlama da 70 ülke arasında 52’nci sırada. Böyle olan bir ülke ne kadar gelişebilir ve büyüyebilir. “

TEKNOLOJİ VE BİLİME YATIRIM YAPMAYAN

Teknoloji ve bilime yatırım yapmayan kim olursa olsun sonunda kaybedeceğini belirten Özgür Demirtaş, bu ve benzeri ülkelerin din, inanç yada renk ayrımı gözetmeksizin batmaya mahkum olduğunu aktardı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.