Kahramanmaraş TV

Ev Tüpüyle Çalışan Otomobil Mucidi!

TEKNOLOJİ

Türkiye de ilk olarak otomobillerde tüp gaz kullanma fikrini 1978 yılında hayata geçiren motor ustası Halit Avcıoğlu ile yaptığı bir röportajda tüp gaz sistemini tüm yönleri ile anlattı.

Türkiye de ilk olarak otomobillerde tüp gaz kullanma fikrini 1978 yılında hayata geçiren motor ustası Halit Avcıoğlu ile yaptığı bir röportajda tüp gaz sistemini tüm yönleri ile anlattı.

Halit Avcıoğlu ‘’Ben tüp gazlı olarak bir senedir üzerinde durduğum bu sistemi ancak bir ay evvel geliştirmiş olup arabamda kullanmaktayım. Kendim 75 lira değeri olan bir tüple yaklaşık 500-600 kilometre yol almaktayım. Kendi buluşum olan birkaç parçayı bir araya getirerek tüp gazını motorun yakabileceği bir şekilde yani hava ile gaz karışımını kendim sağlayarak çalıştırmış bulunmaktayım. Bundan sonra idealim olan şey bir seri imalat haline sokarak tüm arabalara uygulaya bilmek için işte bazı kuruluşların mı diyeyim ilgili yerlerin mi, bana destek olmalarını sağlamak. Bu sistemi kullanmaya başladığımda arabamın kilometre sayacı çalışmadığı için kesin bir rakam veremiyorum ama bir tüple 10-12 gün yol gidiyorum. ‘’ dedi.

Egzozdan duman hiç çıkmıyor diyebilirim

Yaptığı bu sistemle hem ekonomik hem de çevre dostu bir sistem kurduğunu söyleyen Avcıoğlu bu sistemi geliştirmek için markalardan destek beklediğini söyledi.

Avcıoğlu ‘’Tabi bu yağ yakmayan bir motorun egzozundan çıkan oluyor. Çalışmasında gayet rahat tekleme sorunu olmuyor. Rölantiyi o kadar düşürmeme rağmen motorun dönüşünü sayılacak derecede devri düşmesine rağmen stop etmeyeceği, yolda gayet seri bir şekilde hareket edeceği için çoğu konuda sıkıntı yaşatmıyor. Bu tüp gazını aracımızda kullanımında hiçbir tehlike yoktur çünkü patlama yapmaz, sadece yanar. ‘’

(Talha Tekinşen’in haberi)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.