31 Ağustos’ta Açılacak Okullarda Alınacak Önlemler Açıklandı

Milli Eğitim Bakanı 31 Ağustos’ta okulların açılacağını duyurmuştu. Bunun üzerine 31 Ağustos’ta açılacak okullarda alınacak önlemler belli oldu.

31 Ağustos’ta Açılacak Okullarda Alınacak Önlemler Açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların 31 Ağustos’ta açılacağını duyurması üzerine kamuoyunda salgının daha da yayılması endişesi ile tartışmalar ortaya çıkmıştı. Bu durumun devamında vaka sayılarının artmasını önlemek amacı ile açılacak okullarda ne gibi önlemlerin alınacağı ortaya çıktı.

Buna göre okullarda 31 Ağustos'ta açılacak okullar için Sağlık Bakanlığı yönetim kurulunca hazırlanan salgın yönetimi ve çalışma rehberinde alınacak bazı önlemler şöyle olacak. İlk olarak Okullarda en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılacak, içeriye alınması gereken kişi sayısı bu plana göre düzenlenecek. Eğitim faaliyetine başlamadan önce okulların genel temizliği su ve deterjanla yapılacak. Sınıf, çalışma salonları, işlikler, yemekhane, kantin ve benzeri toplu kullanım alanları, kişiler arasındaki sosyal mesafe en az 1 metre olacak şekilde düzenlenecek ve okullarda temassız ateş ölçer, maske, sıvı sabun ve el antiseptiği veya en az yüzde 70 alkol içeren kolonya bulundurulacak. Kullanılmış maskeler için kapaklı çöp kutuları bulundurulacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER