ÖSYM Başkanı Velileri Uyardı

ÖSYM Başkanı Aygün TYT, AYT sınavlarına girecek öğrencilerin velilerini fiziki mesafeye dikkat etmesi konusunda uyardı.

ÖSYM Başkanı Velileri Uyardı

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Liselere Geçiş Sınavı’nda velilerin okul çevresinde beklerken ortaya çıkan görüntüleri büyük tartışma konusu olmuştu. Velilerin sosyal mesafe kurallarına uymayarak kalabalıklar halinde öğrencileri beklemesi virüs yayılması konusunda endişe yaratmıştı. O konu ile ilgili tartışmalar sürerken önümüzde ki hafta sonu yapılacak üniversite sınavlarında da benzer görüntülerin oluşmaması ve virüs bulaşması açısından tehlike oluşmaması için ÖSYM Başkanı’ndan velilere uyarı geldi. Aygün bu tarz görüntülerin oluşmaması için tedbir alacaklarını açıkladı. Okul dışında yığılmayı önlemek için bu sınavda okul bahçesine veliler alınmayacak.

Bilim Kuruluna Danışarak Önlemler Alındı

Aldıkları önlemleri Bilim Kurulunun önerisi ile aldıklarını ifade eden Aygün, yapılacak olan sınavın her oturumunda, salgına karşı alınacak önlemler kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtılacağı, isteyen adaylar, kendileri de dezenfektanlarını yanlarında getirebilecekleri, sınav görevlilerine de maske ve dezenfektanla birlikte lateks eldiven de dağıtılacağı ve adaylar ve görevliler, kendi maske ve/veya siperlikleri ile de gelebileceklerini belirtti. Aygün sınav esnasında maske ile rahat edemeyen öğrencilerin maskelerini sınav anında çıkarabileceklerini belirtti.

Öğrenciler Sadece Yüz Yüze Eğitimden Sorumlu Tutulacak

Bu yıl yapılacak sınavda öğrencilerin 12.Sınıf ikinci döneminden sorumlu olmadıklarını sadece yüz yüze eğitim aldıkları yerlerden sorumlu olduklarını belirten ÖSYM Başkanı Halis Aygün TYT süresine 30 Dakika daha ilave edip sınav süresinin uzatıldığını ayrıca tercih yapabilmek için gereken barajın 180 puandan 160 puana çekildiğini belirtti. Aygün ayrıca adayların en az 1 saat 15 dakika önce sınav binalarında hazır bulunması gerektiğini hatırlattı ve sınav sonuçlarının 28 Temmuz’da açıklanacağını hatırlattı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER