2 Milyon Aileye Biner Liralık Destek

Koronavirüs’ünün ülkemizde ki hızlı artışından sonra birçok kurum kuruluş ve toplu mekanlar kapatılmasıyla yüz binlerce vatandaş işe gidemiyor. Bununla birlikte kira da oturan 2 milyon vatandaşa devlet biner lira destek verecek.

2 Milyon Aileye Biner Liralık Destek

Yetkililerin zor durumda kalmadığınız sürece dışarı çıkmayın uyarılarından sonra Tüm Türkiye genelinde uygulanan genelge ile birçok kurum kuruluş ve insan topluluğunun sıkça olduğu mekânlar ikini bir emire kadar kapatılmasıyla birlikte Yüz binlerce insan işe gidemez hale geldi. Bunun ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemler itibariyle sosyal yardımlardan yararlanan 2 milyon haneye biner lira destek vereceklerini duyurdular.

Geçtiğimiz günlerde Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde yapılan Koronavirüsle Mücadele kapsamında yapılan Eşgüdümlü toplantıda Cumhurbaşkanının kararı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ihtiyaç sahibi ailelere yapılaması ön görülen 2 milyar liralık maddi yardımın kaynak aktarımı detaylarını paylaştı.

BAŞVURU YAPMAYA GEREK YOK

Söz konusu destekten yararlanmak için vatandaşların herhangi bir yere başvuru yapmasına gerek olmadığını da belirten Selçuk, ödemelerin Mart ayının sonunda başlayacağı bilgisini de yineledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER