Afşin Tarımı Endüstriyel Üretime Dönüştürüyor

Afşin’de Belediye Başkanlığı önderliğinde tarımın endüstriyel ürerime dönüştürecek çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda aromatik gülden edilen ürünler tüketici ile buluşmaya hazırlanıyor.

Afşin Tarımı Endüstriyel Üretime Dönüştürüyor

Afşin’de bir süredir tarımdan daha fazla verim almak ve ticareti güçlendirmek için yapılan çalışmalar devam ediyor. Afşin Belediye’sinin öncülük ettiği çalışmalar kapsamın ilçedeki bir çok alana endüstriyel bitkilerin ekimi gerçekleştirildi. Ekilen endüstriyel bitkilerin üretime kazandırılması için gerekli çalışmalar yürütülüyor.

Bu çalışmalar sayesinde bölgenin kalkınması, bilinçli üretim ve tarımdan daha fazla gelir etmek amaçlanıyor. Endüstriyel bitkilerin ilçede artırılarak yapılan çalışma ilk meyvelerini vermeye başladı. Yapılan aromatik gül tarımı neticesinde elde edilen güllerden gül yağı, gül kolonyası ve gül suyu gibi ürünlerin üretimi gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen üretimler neticesinde elde edilen veriler geleceğe dair umut verdi. Yapılan üretimin müjdesini veren Afşin Belediye Başkanı yapılan çalışmalardan istenilen sonuçların elde edildiğine değindi ve; ‘’Çok şükür deneme üretimimizi yaptık. Aromatik anlamda istediğimiz sonucu aldık. Önümüzdeki yıllarda gül mahsulü artacak. Bölgemizin kalkınmasında lavanta ve gül öncü olacak.’’ ifadelerine yer vererek gelecekte bu alanda yapılacak çalışmaların müjdesini verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER