Akaryakıta indirim müjdesi

Geçtiğimiz günlerde yaşanan ciddi akaryakıt indirimlerinden sonra uzmanlardan alınan bilgilere göre akaryakıta ciddi bir indirim daha gelmesi söz konusu hale geldi.

Akaryakıta indirim müjdesi

Geçtiğimiz ay içinde OPEC’in petrol varili fiyatlarının 32 dolara kadar düşmesi tüm dünyada ki akaryakıt fiyatlarında büyük indirimlere neden olmuştu. Tüm dünyanın yüzünü güldüren bu indirimin ardından yakın zamanda akaryakıta bir indirim daha geleceği sektör yetkileri tarından duyuruldu. Uzmanlardan alınan bilgilere göre benzine 16 kuruş motorine ise 20 kuruşluk bir indirim gelmesi tahmin ediliyor. Yaşanan bu ciddi düşüşlerin OPEC’in yaptığı toplantıda koronavirüs ile bağlantılı üretim kısıtlamasına yönelik karar çıkmamasının ardından sert bir düşüş yaşamasından kaynaklanıyor.

Şuanda OPEC’in paylaştığı verilere göre akaryakıt 2003 yılından bu yana en düşük seviyesini gördü. Brent petrolün varil fiyatı şuanda OPEC’in paylaştığı verilere göre 25 dolara kadar düştü.

Geçtiğimiz 11 Mart gününden bu güne kadar akaryakıtta ciddi indirimler yaşandı. İlk olarak 11 Mart günü motorine 56 kuruş benzine ise 60 kuruşluk bir indirim yapılmıştı. Bu yapılan indirimden üç gün sonra yani 14 Mart günü ise benzine 51 kuruşluk bir indirim geldi. Üst üstüne gelen bu indirimler dünyanın en pahalı yakıtını kullanan Türkiye’nin yüzünü güldürdü. Bunun ardından 17 Mart günü OPEC değerlerinde artışlardan dolayı benzine 7 kuruş zam geldi. Ve dün benzine 25 kuruş bugün ise motorine 27 kuruş indirim yapıldı.

Böylece 9 gün içerisinde benzinin fiyatı 1 lira 29 kuruş, motorinde ise 83 kuruşluk indirim gerçekleşti

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER