Berat Albayrak’tan Enflasyon Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dolmabahçe’de 2019 yılı değerlendirme toplantısı düzenledi.

Berat Albayrak’tan Enflasyon Açıklaması

Albayrak, 2020 yılında enflasyonun tek haneli rakamlara ineceğini ifade ederek, 2019 yılının enflasyon açısından dizginlendiği bir yıl olduğunu ifade etti.

Erken seçim söylentilerini de değerlendiren Berat Albayrak, bunun iyi niyetli bir söylem olmadığını kaydetti. Türkiye’nin seçim yorgunu olduğunu belirten Albayrak, normal dönemden önce herahngi bir seçimin olmayacağını belirtti.

Bankaların karlı bir yıl geçirmediğine dikkat çeken Albayrak, 3 kamu bankasının karlılık açıklayacağını ifade etti. Türkiye ekonomisinin özellikle 2018 yılından bu yana birçok kez kur atağına maruz kaldığına dikkat çeken Albayrak, dış politikadaki risklerden minimum etkilenecek finansal mimari kurduklarını söyledi.

2020 yılında Türkiye’nin tek haneli enflasyonu göreceğini dile getiren Albayrak, 2019 yılında TL varlıklarının güven kazandığı bir yıl olduğunu ifade etti.

Tüm bunların yanın da gıda da yaşanan yükselmelerin de normale döneceğine işaret eden Albayrak, risklerin kalıcı şekilde ıslah edileceğini duyurdu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER