Çağlayancerit Ceviz İşleme Tesisi Görkemli Bir Törenle Açıldı!

Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesinde yapımı tamamlanan Ceviz işleme tesisi düzenlenen törnle hizmete girdi.

Çağlayancerit Ceviz İşleme Tesisi Görkemli Bir Törenle Açıldı!

Tesisin açılışına, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Ak Parti Milletvekilleri, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan, Ak Parti İl Başkanı Fırat Görgel ve çok sayıda vayandaş katıldı.

Tesisin açılış konuşmasını yapan Çağlayancerit Belediye Başaknı Hanifi Sarı Altun, ilçedeki ceviz üretim potansiyeline değindi.

Bakanlıkların ilçeye yönelik pozitif ayrımcılık yaptığını anımsatan Başkan Sarıaltun;

“Değerli bakanlarım halkıma bu mutlu günü yaşattığınız için sizlere en derin saygılarımı sunuyorum. Çağlayancerit, Engizek Dağları'nın eteğinde bulunan bir noktadadır. Daha önce topluma kapalı, Allah'a açık bir vaziyette hayatını devam ettiren bir ilçemizdi.

Çağlayancerit'in talep ve ihtiyaçları zaman zaman Sayın bakanlarımıza arz ettiğimizde kabul görüyor değerlendiriliyor ve ürettiğimiz projeler tüm bakanlıklarımızda olduğu gibi özellikle Sanayi Bakanımız ve Tarım ve Orman Bakanımızın bakanlık unsurları pozitif ayrımcılık noktasında çok değerli katkılarda bulundular.

İlçemiz ceviz Vadisi, gerçekten bu kadar hizmetlere rağmen maalesef susuzluk çekiyordu. Sayın Tarım ve Orman Bakanımız bu vadinin susuz kalmayacağını, mutlaka buna çözüm bulunacağını ilettiler. Soğukpınar Göleti ile en kısa zamanda temelinin atılması için çalışma yapacağız. Çünkü bu gölette içme suyu olarak kullandığımız sularımızı kullanıyoruz, bakanlığımızın 7 tane Baraj Projesi var bunun 3 tanesini bu sene inşallah tamamlanacak. Zorkun ve Zeynep uşağı göletleri mahallelerimizdeki bu göletler, ceviz bahçelerimizin can suyu olacak, şehir merkezine hitap edecek Soğukpınar gölete içme suyu olarak kullandığımız sularımızı bu gölet yapıldığı zaman inşallah bu problemi de çözmüş olacağız.” Diye konuştu.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Çoşkun da “İlçemizde önemli yere sahip olan cevizin üretimden pazarlanmasına kadarki süreçte üreticilerimize hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Sayın bakanlarımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Kahramanmaraş'ta ceviz sektörünün gelişmesi ve tanıtımı açısından düzenlenen bu festivalin ve birazdan açılışını gerçekleştireceğimiz tesislerin hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank​​​​​​​ ise cevizin Çağlayancerit için çok önemli bir ürün olduğunu ve ilçede senede 7 bin 500 ton ceviz üretildiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Cevizi toptan satmak var, onu paketleyip, işleyip katma değerli şekilde satmak var. Belediyemizle beraber kurduğumuz bu tesiste cevizimizi işlemiş, paketlemiş olacağız. Daha katma değerli bir şekilde satmış olacağız. Buradaki hemşerilerimizin ekonomilerine daha fazla katkı vermiş olacağız. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak şehrimizin, ilçemizin, belediye başkanımızın, hemşerilerimizin her zaman hizmetindeyiz. Cumhur İttifakı olarak bizim tek derdimiz var, bu ülkeyi kalkındırmak, bu şehri kalkındırmak, ülkeyi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmek. Bunu yapmanın yolu da birlikten, beraberlikten geçiyor. Bir olacağız, beraber olacağız, ay yıldızlı al bayrağımıza hep beraber hizmet edeceğiz. İnşallah bu ülkeyi çok daha güzel, aydınlık yarınlara hep beraber kavuşturacağız."

Konuşmanın ardından tesisin açılışı gerçekleştirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER