Çağlayancerit Cevizi ilgi odağı oldu

Antalya’da düzenlenen Uluslararası Ceviz Yetiştiriciliği, Teknolojileri ve Pazarlama Fuarında, Çağlayancerit Cevizi ilgi odağı oldu.

Çağlayancerit Cevizi ilgi odağı oldu

Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesinde önemli bir yere sahip olan Ceviz üretimi, Türkiye pazarında payını artırmak için fuarlarda boy göstermeye başladı. İlçede üretilen kaliteli cevizin tanıtımına hız veren Çağlayancerit Belediyesi, DOĞAKA, İlçe Tarım Müdürlüğü ile Ceviz İşleme ve Paketleme Kooparatifi Antalya’da düzenlenen fuarda Çağlayancerit cevizini sergiledi.

geçen yıllın verilerine göre toplam 25 bin dekar alanda ceviz üretimi yapılıyor. Çağlayancerit 9 bin ton ceviz üretimi ile Kahramanmaraş’ta ilk sırada bulunuyor.

İlçe için Cevizin önemini anlatan Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun; “Antalya da düzenlenen uluslar arası ceviz fuarında Çağlayancerit olarak bizde yerimizi aldık. Dünya’da 4 cevizden biri olan ve Türkiye’de üretimde ve kalitede 1. sırada yer alan "meşhur Çağlayancerit Cevizi”ne yoğun ilgi gösteriliyor. Antalya vali yardımcısı Tayyar Şaşmaz'da standımızı gezerek Çağlayancerit cevizinin özellikleri ve ceviz ürünleri hakkında bilgi verdik ve ürünlerimizi tattırdık. Hedefimiz Çağlayancerit’in cevizini ulusal ve uluslar arası anlamda dünyaya tanıtmak.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2020, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER