Dolar nereye gidiyor ?

Dolar kuru fiyatlarında tarihi yükseliş devam ediyor. 18 Ayın ardından dolar yeniden en yüksek seviyeye ulaştı. Önümüzde günlerde piyasalarda yaşanan hareketlilik ile doların daha da artması bekleniyor.

Dolar nereye gidiyor ?

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini tüm dünya ve ülkemiz görmeye devam ediyor. Yaşanan salgın dönemi ile birlikte dolar yeniden psikolojik sınır olan 7 TL’yi geçti ve 18 Ay sonra yeniden en yüksek seviyeye ulaştı. Tüm dünya da salgınla birlikte dolar talebinin artması dolar kurunun artmasına sebep oluyor. Durum bu şekilde ilerlerse önümüzde ki günler de uzmanlar tarafından doların 7.20 seviyelerinim daha da üstüne çıkması bekleniyor. Şu anda piyasalarda 7.20’den işlem gören dolar en son bu seviyeye Rahip Brunson krizi sonrası ulaşmıştı.

Dünya’da ekonomik krizin önüne geçilmek için yapılan açıklamalar ve swap gibi yapılan uygulamalar henüz işe yaramadı ama küresel piyasalarda ki iyimserlik borsanın değer kazanmasına yol açtı. Doların yükselmesinden etkilenen altında rekora koşuyor. Önümüzde ki günler de piyasalarda ki çalkantıların devam etmesi ile fiyatların daha da yükselmesi bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER