İnternet Üzerinden Araç Satışlarında Yeni Kriterler

Son yıllarda otomobil ve ticari araçların sosyal satış platformlarında alım-satım oranı, ikinci el otomobil pazarlarına göre daha çok ilgi görmeye başladı.

İnternet Üzerinden Araç Satışlarında Yeni Kriterler

Ama bu ilgiyi olumsuz yönde kullanıp sahte ilan veren satıcıların önüne geçmek için yeni bir karar alındı.

İMAS(İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği) ikinci el oto alım satımla ilgili Hazine ve Maliye bakanlığı yetkililerinden bazı taleplerde bulundu. Maliye bakanlığından istenilen iki talepten bir tanesi oto alım satımları için kullanılan online sitelerde yapılan ilan girişiminde TC kimlik numarsı ve ekspertiz raporunun zorunluluğunun getirilmemesini istediler. Bu sorunun aslında ne kadar ciddi bir oran olduğunu gözler önüne sermek için yapılan bir araştırmada geçen sene yıl içerisinde 6.9 milyon ikinci el aracın yaklaşık 3.5 milyon tanesi kayıt dışı bir şekilde satıldı buda satışların %46’sına denk geliyor.

BAKANLIK DAHA GENİŞ KAPSAMLI ÇALIŞMA İÇERİSİNDE

Bakanlığın online kanallar üzerinden "Kim kaç ilan girmiş?, Ne satmış?, Kaç adet satmış?" gibi tüm bilgileri geriye dönük isteme hakkı olduğuna da dikkat çeken İMAS yetkilileri, ilgili bakanlıkların daha geniş kapsamlı bir çalışma içerisinde olduğunu çok yakında detaylarının netleştirileceğini belirtiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER