İşsizlik Ödeneği Alamayan Ve Ücretsiz İzne Çıkarılanlar Dikkat

Binlerce ihtiyaç sahibi nakdi ücret desteği almak için bu sistemin açılmasını bekliyordu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada sistemin açıldığını, ihtiyaç sahiplerinin başvuru yapabileceğini duyurdu.

İşsizlik Ödeneği Alamayan Ve Ücretsiz İzne Çıkarılanlar Dikkat

Koronavirüs salgınının ülkemizde yayılmasıyla bir çok işçi ücretsiz izne çıkarılmıştı. Ücretsiz izne çıkarılanlara nakdi yardım yapılacağı duyurulmuştu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bu durumda olan vatandaşların başvurularını almak için sistemin açıldığını duyurdu.

Ücretsiz izne çıkarılanların yanında ayrıca 15/03/2020 tarihinden sonra işine son verilen ve işsizlik ödeneği alamayan vatandaşlarında bu destekten faydalanabileceği açıklandı. Bu vatandaşların daha önce işsizlik ödeneğine başvuru yaptığı için başka bir başvuru yapmasına gerek olmadığı belirtildi. İşsizlik ödeneğine başvurmayanlar ise e-devlet ya da İşkur’un sitesinden başvuru yapabilecekler.

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanmayan, ücretsiz izne ayrılan ya da işsizlik ödeneğinden faydalanamayan vatandaşlar için oluşturulan bir sistem olduğunu belirten Selçuk bu durumda ki vatandaşlara aylık bin 177 lira destek verileceğini açıkladı. Ayrıca bu durumda olan vatandaşların sigortaları konusuna değinen Bakan bu destekten yararlanan vatandaşların sigortalarının da Genel Sağlık Sigortalı sayılacağını ve bu primlerin işsizlik fonundan karşılanacağını belirtti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
mustafa mavzer
mustafa mavzer - 4 yıl Önce

15gun ucretsiz cikarildim

SIRADAKİ HABER