Şirketler Ve İthalatçılar Lastik, Pil Ve Elektronik Eşyalar İçinde Beyanname Verecekler

Geçen sene poşetin para olmasının ardından bu sene de yeni bir geri kazanım katılım payı  kapsamında pil, lastik ve ilaç içinde beyanname verilecek.

Şirketler Ve İthalatçılar Lastik, Pil Ve Elektronik Eşyalar İçinde Beyanname Verecekler

Geçen yıl Türkiye de poşetin paralı olmasının ardından bir çok kişi bu duruma tepki gösterse de 2020 Ocak ayında yapılan araştırmaya göre Poşet Kullanımı 2019’a göre yüzde 77’lik bir düşüş sağlayarak çevreye topluma verilen çevre zararının önüne geçildi. Geri kazanım ve katılım beyannamesinin diğer dönüştürülebilir ürünlerden de katılım payı alarak bazı atık ürünlerin topluma çevreye kazandırılması düşünülüyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının yeni çıkardığı beyannameye göre geri kazanım ve katılım ürünleri için de şirketler beyanname verecekler.
 Resmi Gazete de yayınlanan Hazine ve Maliye Bakanlığının bu yeni Genel Beyannamesi Yürürlüğe girdi.
Bu yeni genel Beyannameye göre madeni yağ, pil, bitkisel yağ, elektrik ve elektronik eşyalar, ilaç plastik, metal, cam ve ahşap ambalajlar, lastik ve akümülatörler için piyasaya süren Şirketler veya İthalatçılar geri kazanım katkı payı ödeyecekler. 
Buna ilişkin beyannameler kurumlar vergisi mükellefleri için aylık, diğerleri için de üçer aylık dönemler halinde verilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER