Uzaktan Eğitimin İlk Dersini Bakan Ziya Selçuk Verdi

Koronavirüs’ünün ülkemizde ki ilk vakasından kısa süre sonra Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının kararı ile 16 Mart’ta okulları tatil edilip kısa süre sonra 23 Mart’ta uzaktan eğitime başlanılacağı duyurulmuştu. Bunun ardından bugün ilk uzaktan eğitim dersini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk verdi.

Uzaktan Eğitimin İlk Dersini Bakan Ziya Selçuk Verdi

Koronavirüs’ünün ülkemizde ki ilk vakasından bir hafta sonra 16 Mart’ta okullar zorunlu tatil dönemine girdi. Mili Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının aldığı bu ortak tatil kararı ile birlikte öğrencilerin 23 Mart günü evlerinden internet ve televizyon üzerinden eğitime başlayacakları duyuruldu.

Bugün tarihlerler 23 Mart’ı göstermesiyle sabah saat 09.00’da ilk uzaktan eğitim dersi verildi. İlk uzaktan eğitim dersini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından verildi. Bakan Selçuk ilk derste velilere seslendi ve uzaktan eğitimin önemine değindi. Bunu ülkemiz için bir ilk ve farklı bir deneyim olduğunu belirten Bakan Selçuk bu konuda velilerin kendilerine güvenmesini istedi.

Ayrıca Bakan Selçuk, çocuklarımızın evde derslerini güzel bir şekilde dinlenmesi için velilerin onlara uygun ders ortamlarını yaratmalarını istedi. Ayrıca Eba Tv de ki dersler okulda ki kadar uzun olmayacağını dile getiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğrencilerimin dersten kopmaması için tüm çabayı gösterdiklerine değindi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER