Yatırımcının Güvenli Limanı Altında Son Durum

Özellikle bireysel yatırımcılar için güvenli liman olarak adlandırılan altında yükseliş trendi ABD’den gelen açıklamalarla düşüşe geçti.

Yatırımcının Güvenli Limanı Altında Son Durum

Geçtiğimiz gün 500 TL’ye kadar yükselen çeyrek altın, 482 lira seviyelerinde işlem görüyor. Kapalı çarşıda altının gramı 293,6 lira seviyelerinde işlem görürken, cumhuriyet altını ise 1.968 liradan satılıyor.

ABD ile İran arasındaki gerginlik sonrası fırlayan altın Birleşmiş Milletler ve Avrupa’dan gelen ‘İtidal’ çağrılarıyla düşüşe geçti.

İran’ın sürekli tehdit açıklamaları ise yine altında yer yer artışlara sebep olurken ABD’nin müzakere talebi ise kısmi düşüş sağladı.

Ekonomistler ise altındaki yükselişe paralel olarak, dövizde de hareketlenmelerin görüldüğünü ve artan siyasi gerilimin altın ve dövizde güvenli bölge arayışı oluşturduğunu ifade ediyor.

Artan gergin durumun ayrıca petrol fiyatlarına da yansıdığı belirtilirken, altındaki kısmi rahatlamanın ise ABD ‘den gelen ılımlı açıklamalarla paralel olduğu ifade ediliyor.

Ancak sabah saatlerinde ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin İran’a yakın guruplara yönelik saldırıları da altında az da olsa bir hareketlenmeye sebep oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER