1 Milyon TL Karşılığında Kahramanmaraşlı İş Adamını Vuran Saldırgan Konuştu

Kahramanmaraş’ta tarihler 2018 yılını gösterdiğinde 66 yaşındaki iş adamı Selahaddin Dilken’e 20 yaşlarındaki kimliği meçhul bir kişi tarafından tabanca ile ateş açıldı. Açılan ateş sonucu vücudunda isabet eden kurşunla yaralanan Dilken, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Necip Fazıl Şehir Hastanesine kaldırılıp tedavi altına alındı.

1 Milyon TL Karşılığında Kahramanmaraşlı İş Adamını Vuran Saldırgan Konuştu

SUİKASTÇI OLAYI ANLATTI

2 yıl önce düzenlediği silahlı saldırıda, iş adamı Selahattin Dilgen’i vuran A.Barış Külek bomba etkisi yaratacak açıklamalarda bulundu. Ailesinin maddi durumunun iyi olmadığını belirten A.Barış Külek, Karanfil soy isimli ailenin kendisiyle temas kurduğunu ve 1 milyon TL tutarında para teklifinde bulunarak iş adamı Selahattin Dilgen’i vurduğunu iddia etti.

AZMETTİRİCİYİ SÖYLEDİ

Samimi itirafta bulunduğunu belirten Külek: “ 2 yıl önce maddi durumum iyi değildi. Ailem ev kirasını bile ödeyemiyordu. O sıralarda başı boz gezerken kahvede ( Eski Ziraat Odası 2. Başkanı) E. Karanfil, A. Karanfil ve M. A. Karanfil yanıma gelerek böyle parasız parasız nereye kadar gezeceksin, gel sana para kazandıralım dediler. Bende nasıl kazandıracaklarını sordum. İş adamı olan Selahattin Dilgen’i vurmam karşılığında 1 milyon TL vereceklerini söylediler. Sonra bana tabanca ve 13 bin TL para verdiler. Bende kabul ettim ve gittim Selahattin Dilgen’i bacağından vurdum. Olay sonrası tutuklandım. 59 gün ceza yattıktan sonra tahliye oldum. Sonra parayı istemeye gittim ve iş adamı Sehalattin Dilgen’in oğlu Ali Dilgen ve eniştesi olan Hakan Dilgen’i de vurduktan sonra vereceklerini belirttiler. Bende paramı vermeyeceklerini anladım, itirafçı oldum. İtirafçı olduğum günden bu yana ( 1 yıl ) sürekli tehdit ve silahlı saldırılara maruz kaldım. Benim ve ailemin can güvenliği yok. Ailemim ve şahsımın can güvenliğinin sağlanmasını istiyorum “ dedi.

Ünlü bir iş adamı 14 Milyon TL’lik çek-senet alacağını iddialara göre K. Ailesine verdi. K. Ailesi de İş Adamı Selahattin Dilgen’i korkutmak amacıyla tetikçi olarak 2 yıl önce 18 yaşında olan A. Barış Külek’i tuttukları bilgisine ulaşıldı.

(kaynak: haber46.com)

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2020, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER