100 Yıl Sonra Kale’de Cuma Namazı Kılınacak

Uzun süredir restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Maraş Kalesi’nin restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile birlikte kale de uzun bir aradan sonra Cuma Namazı kılınacak.

100 Yıl Sonra Kale’de Cuma Namazı Kılınacak

Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100 yıl dönümünde tam 100 yıl sonra tarihi Maraş Kalesi’nde Cuma namazı kılınacak. Uzun süredir restorasyon çalışmaları devam eden kalede çalışmaların sona gelinmesi ile birlikte düzenlenecek çeşitli etkinliklerle Kale yeniden ziyarete açılacak.

Bundan 100 yıl önce işgal kuvvetlerine karşı gösterilen direniş ile Ulucami’den toplanan halk Fransız bayrağı altında Cuma namazı kılmamış, kaleye yürüyüp yeniden bayrağımızı göndere çekip kalede Cuma namazı kılmıştı. Kurtuluşun yüzüncü yılında bu olay yeniden canlandırılacak ve 5 Haziran Cuma günü saat 11.30’da toplanan cemaat ile kaleye bayrak yürüyüşü yapılacak, kale de bayrağımız göndere çekilip İstiklal Marşı okunup, Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilecek. Ardında da Cuma Namazı kılınacak. Cuma akşamı ise yapılacak etkinlikler çerçevesinde Büyükşehir belediyesi Mehteran Takımı konser gerçekleştirecek ve havai fişek, ışık gösterileri ile etkinlikler devam edecek. Kale de düzenlenecek etkinlikler bunlarla sınırlı kalmayıp 6-7 Haziran tarihinde saat 14.00’da Türk Halk Müziği konserleri düzenlenecek ve davul gösterileri ile etkinlikler tamamlanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER