11 Mayıs’ta Açılacak AVM’lerde Tüm Düzen Baştan Sona Değişti

Koronavirüs normalleşme kapsamında ki alınan kararla 11 Mayıs günü açılacak olan Alışveriş merkezlerinde eski günlerden eser kalmayacak düzen tamamen değişecek.

11 Mayıs’ta Açılacak AVM’lerde Tüm Düzen Baştan Sona Değişti

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararla bir süre önce toplu mekanların kapatılması kararı alındığında Alışveriş Merkezleri (AVM) kapatılmıştı. Ülkemizde ki koronavirüsünün genel yayılımın bittiği ve normalleşme adımlarının atılmasıyla birlikte 11 Mayıs günü AVM’lerin açılacağı duyuruldu. Ama alışveriş merkezleri açıldığında eski düzen baştan sona değişecek. 11 mayıs gününden itibaren açılan bütün AVM’lerde serbest ve toplu dolaşma olmayacak. Kameralarla sürekli izlemeler yapılarak sosyal mesafe kuralına uymadan ve toplu gezilen kişiler görüldüğünde alarm çalacak ve ekipler uyarıda bulacak. AVM içinde bulunan herkes tek bir yön üzerinde oklarla belirtilen yerlerde yürüyecek ve geriye dönmek yada başka bir hat üzerine geçmek yasak olacak. Ayrıca AVM’lerin girişlerinde termal kameralar olacak ve yüksek ateşli vatandaşlar içeri alınmayacak. Her mağazanın kasa bölümünde önceden belirlenen ve yerlere bırakılan 2 metre mesafe kuralı çizgi dikkate alınarak sıraya geçilecek.

Ayıca konuyla ilgili açıklama da bulunan Securitas Türkiye Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlu, Şuanda bir çok mağaza ve markette bu sistemi deniyoruz ve olumlu sonuçlar alıyoruz bu kapsamda müşterileri düşündüğümüz gibi güvenlik görevlilerini de düşündük onlar içinde plexi adı verilen özel bir maddeden koruma giysisi yapmayı düşünüyoruz dedi.

Güvenlik görevlileri ateşi yüksek olduğunda yada maske takamayan bir kişiyi gördüklerinde alışveriş merkezine almama hakkına sahiplerdir.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa aslan
Mustafa aslan - 4 yıl Önce

Komple kapansın esnaf kalmadı kurudu memleket avm ler kucuk esnafı bitirdi

Şehmuz
Şehmuz - 4 yıl Önce

Kafanıza göre yalan haber yapmayın

SIRADAKİ HABER