126 Yaşında Ki Kahramanmaraşlı Koronayı Yendi

Dünyada koronavirüs hastalığını yenen en yaşlı kişi Kahramanmaraş’tan çıktı. Kahramanmaraşlı 126 yaşında ki Eşe Gebelek koronavirüs hastalığını yendi. Tüm dünyanın gözü Kahramanmaraş’a çevirdi

126 Yaşında Ki Kahramanmaraşlı Koronayı Yendi

Koronavirüs salgınında iyi haberler gelmeye devam ediyor. Dünyada uygulanan tedaviler ile çok yaşlı insanların da virüsü yendiği görülmüştü. Ancak koronavirüs hastalığını yenen en yaşlı hasta Kahramanmaraş’tan çıktı. 1 Temmuz 1984 doğumlu Eşe Gebelek zorlu hastalığı yenerek tarihe geçti. 13 çocuğu 400 torunu olan Eşe Gebelek 20 Nisan’da koronavirüs belirtileri göstererek hastaneye kaldırılmıştı. Yörük bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Gebelek 2 haftalık tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştu. Böylece 113 yaşında virüsü yenen İspanyol vatandaşından hastalığı yenen en yaşlı insan ünvanını aldı.

Neredeyse 1 buçuk asırdır hayatta olan Eşe Gelebek yakın tarihte yaşanan tüm olayları geride bıraktı. En son olarak da tüm dünyayı tesiri altına koronavirüs salgınını yenerek tarihe geçmiş oldu. Torunlarının torunlarını bile gören Gebelek, hastanede ki sağlık çalışanlarının kendisine çok iyi baktığını ifade etti. Ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan Gebelek oğlunun evinde 14 günlük karantina süresini geçiriyor ve gözetim altında tutuluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER