4.4 Milyon Aileye Maddi Destek Yolda

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dün kendi Twitter hesabından yaptığı açıklamada 2,1 milyon dar gelirli aileye 1.000 TL destek yardımı yapıldığını ve yeni 2,3 milyon insana daha bu 1.000 TL’lik destek yardımı yapılacağını ve bu rakamın toplamda 4,4 milyon aileye ulaşacağını belirtti.

4.4 Milyon Aileye Maddi Destek Yolda

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak aylık maddi geliri 5 Bin TL’nin altında bulunan 2,3 milyon aileye daha ek temel ihtiyaç desteğinin yapılacağını açıkladı.  Yardımlara bu hafta başlayacağını belirten Berat Albayrak ihtiyacı olan ailelerin yanında olacaklarını ve ihtiyacı olan herkesin başvurması gerektiğini ifade etti.

Sadece dar gelirli ailelere değil aynı zamanda ücretsiz izne çıkan çalışanlar için maaş desteği başlatılacağını belirten Berat Albayrak, konu ile ilgili tam olarak, “Ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımız merak etmesin, onlar için de maaş desteği başlatacağız. Salgının ekonomiye etkileri olacaksa burada ekonomiyi ve piyasaları salgından koruyacak mücadelede özel bankaları da görmek arzusundayız. 71 binden fazla esnafımıza 25 bin lira finansman, 30 binden fazla esnafımıza 25 bin lira limitli ticari kart sağlandı.” İfadelerini kullandı. 

Konuşmasını son olarak” Pazartesi gün sonu itibarıyla yaklaşık 23 bin firmaya kredileri tahsis edildi. 2,8 milyar liralık finansman KOBİ’lerin hesaplarına geçti” ifadeleriyle bitiren Berat Albayrak virüsün neden olduğu ekonomik bozuntunun her şekilde üstesinden gelinebileceğini ve hiçbir vatandaşımızı ekonomik açıdan mağdur etmemek için ellerinden gelenin fazlasını yapacağını kesin bir dille bir kez daha söylemiş oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER