65 Yaş Üstüne Sokağa Çıkma İzni Geliyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında en çok virüse yakalanma ve can kaybının olduğu 65 yaş ve üzeri için sokağa çıkma kısıtlaması genişletiliyor.

65 Yaş Üstüne Sokağa Çıkma İzni Geliyor

Koronavirüsün vücut direnci düşük ve bağışıklık sistemi zayıf insanlara daha kolay bulaşması ve onlarda ölüm oranının daha yüksek olmasından dolayı Türkiye’de 65 yaş ve üzeri için geçtiğimiz ay içerisinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. koronavirüs bilim kurulu üyesi Teyfik Özlü ’nün bir canlı yayın programında sorulan soru üzerine 65 yaş ve üzeri kitlenin gelecek günlerde sokağa çıkmasına izin verilecek açıklamasında bulundu.

Ayrıca Prof. Dr. Teyfik Özlü, 65 yaş üstü kitlenin büyük ihtimalle hafta sonu sokağa çıkmasına izin verilecek dedi. Yani hafta sonları için sokağa çıkma yasağında herkes evinde olurken 65 yaş üstü kitle dışarıda insanlar olmadığı için dolaşa bilecek. Bu kararı başından beri onayladığımı sizlere söyleyebilirim çünkü 65 yaş üstü vatandaşlarımız uzun bir süredir devletimizin kararlarına uyarak evden dışarı çıkamıyorlar. Bu durum onlar için hem ruhsal hem de bedensel bunalıma neden oluyor dedi .

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER