Başkan Okumuş, “Biz gençlerimizin ve çocuklarımızın Osman abisiyiz”

Türkoğlu Belediyesi yaz etkinlikleri kapsamındaki Türkoğlu Millet Meydanında düzenlemiş olduğu açık hava sinema günleri vatandaşların büyük beğenisini topladı.

Sinemayı ilçeye getirerek çocuk ve gençlerin gönlünde taht kuran Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, ilçedeki sosyal kültürel etkinliklerin yanı sıra devam eden projelerle ilgili KahramanmaraşTV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

Başkan Okumuş, ilçede şehircilik adına yapılacak projeleri büyük ölçüde tamamladıklarını belirterek, spordan eğitime, kültürden sanata, ekonomiden çevre düzenlemesine kadar şu bilgileri aktardı;

“Millet Meydanında yaz sinemaları sezonunu açtık. Geçen hafta başladık, Eylül'ün ilk haftasına kadar devam edecek. İleriki yaştaki insanların nostalji olarak baktığı ama yeni jenerasyon gençlerimizin bilmediği bir yaz sineması etkinliğini Türkoğlu'na getirdik. Türkiye'nin gündeminde olan Sinema filmlerini burada oynatıyoruz.”

“Ak Parti iktidarı çıtayı yükseltti”

“Biz projelerimizi yaparken çocuklarımızı ve gençlerimizi de unutmuyoruz. İnsanlar artık 2022 yılında AK Parti'nin 20 yıldır iktidarda olması ile birlikte çıta yükseldi ve hizmetler normalleşti. Bu gibi etkinliklerle gençlerimize ve çocuklarımıza dokunacak etkinlikleri planlıyoruz. Çocuk ve gençlerimizin uygun olduğu müddetçe ne talepleri varsa biz bunların yerine getirmeye çalışıyoruz.

Bu benim 4 dönem belediyeciliğim, bu 4 dönem içinde bu zamana kadar yapmak isteyip de yapamadığım bir projeydi. Türkoğlu'nda 5 yıl önce hayata geçirdiğimiz bu millet meydanını da dolu dolu etkinliklerle geçirmekte hayalimiz bugün gerçekleştirdik.”

Biz gençlerimizin ve çocuklarımızın Osman abisiyiz

Burada aynı zamanda ücretsiz wi-fi ve millet kıraathanemiz var. Hemen yanı başında hükümet konağının yıkılan yerine de ikinci millet meydanını yapıyoruz. Burada da yine etkinliklerimiz olacak. Biz gençlerimizin ve çocuklarımızın Osman abisiyiz. Şehrimizde yaşayan insanların doğumundan ölümüne kadar mutlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak için gayret ediyoruz. Etkinliğimize ilgi gösteren binlerce hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.”

“Belediyecilik Alanında Türkiye'de Ne Varsa Biz Burada Uyguluyoruz”

“İlçemizde yaz spor okulları devam ediyor. 4 tane yüzme havuzumuz var, yazı çocuklarımızın dolu dolu geçirmesi için Türkoğlu Belediyesi olarak elimizden gelen gayretleri burada gösteriyoruz. Türkoğlu Kahramanmaraş'ın en yakın ilçesi olmasına rağmen çok gelişmiş durumda değildi ama şu anda belediyecilik alanında Türkiye'de ne varsa biz burada uyguluyoruz.”

“Büyük oranda şehirciliği bitirdik”

“Şu anda bu tür faaliyetleri planlayan bir ar-ge ekibimiz var. İnsanlarımızın taleplerini yerine getirmek için gece gündüz mücadele veriyoruz. Biz 20 yıllık AK Parti iktidarıyla birlikte büyük oranda şehirciliği bitirdik, artık çocuklarımıza ve gençlerimize dokunma vakti diyoruz. Biz de belediye olarak bunu yapıyoruz.

İnsanlar başka şehirdeki hizmetleri burada göremezse mutsuz olur. Biz şimdi bunu yaptık fazlasını da yapıyoruz. Kahramanmaraş merkeze binlerce kadınımızı otobüslerle sinema filmleri için götürmüştük. Bugün bunu artık hemşerilerimizin ayağına getirdik.

Tabii burada farklı projelerimiz de var. At çiftliği, Okçuluk Eğitim Merkezi, Avasım Okçuluk Festivali gibi. Konya İslam oyunlarında bizim takımımızdaki sporcumuz dünya şampiyonu oldu. İnsanlara şunu söz vermiştik; Biz Türkoğlu’nda yaşayan insanların Türkoğluna aidat duygusu olacak demiştik. Biz bunu sağladık, şehirlerde ne varsa artık ilçe merkezinde mahallelerde fazlasıyla bunlar var.”

“34 şehidimizin anısı yaşayacak”

“5 tane Spor Kompleksi, 4 tane yüzme havuzu, mesela yollarla beraber şelaleler, farklı farklı projeler, Şimdi de yan tarafta hükümet konağının yerine 2. Meydanı 3-4 aya kadar bitiriyoruz. Orası aynı zamanda Atatürk merasimi alanında çelenk koyma yeri, işte Konak olacak.

Türkoğlu Konağı, orada da yine wifi ücretsiz olacak, işte internetten kütüphanelere girilebilecek. Yani bir Türkoğlu Konağı inşa ediyoruz aynı zamanda şehidimiz, Allah'a şükür kahraman bir topluluğuz, kahraman bir ilçenin şehitleri de Türkoğlu'nda çok, onlara her zaman biz sahip çıkıyoruz. Ama Türkoğlu'nun en güzel yerine Kahramanmaraş'tan gelirken girişine 34 şehidimiz anladığımız hepsinin ayrı ayrı olacak şekilde Şehitlik yaptırıyoruz ve Selçuklu mimarisinde şehir kapısı yaptırıyoruz.”

Belediyecilikte biz çığır açtık”

“Yeşilyayla yine Spor Kompleksi şu an devam ediyor. Orada bölgesine hitap edecek yüzme havuzu, futbol sahası, sürekli mesire alanlarıyla Yani belediyecilikte biz çığır açtığımızı düşünüyoruz. Vatandaşımız da zaten hizmet noktasında Osman Başkan isterse yapar, ne gerekiyorsa yapıyor. O iste isterse yapar diyorlar yani o konuda gözlerine girdim.

Bir ilçede insanlarımızın gençlerimizin de rahatlayabileceği böyle projelere ihtiyaç var. Yani akşamları hafta sonları işte rahatça gidebilecekleri piknik, mesire alanları olacak. Biz yani Orçan tarafından Şekerobaya kadar, Türkoğlu merkezden aşağıdaki Ova mahallelerine kadar insanların rahatça gezebileceği mekanlar oluşturduk.”

“3 tane Organize Sanayisi ile örnek ilçelerden bir tanesiyiz”

“Tabi şununla gururluyuz, çocuklarımıza gençlerimize iş sahaları açmalı aslında ne kadar proje yaparsan yap, boş boş gezen insanlar olduğu müddetçe orada refah seviyesi yüksek bir toplum inşa edemeyiz. Yani 20 yaşına gelecek olan çocuklarımız acaba ben aç kalacak mıyım, iş bulabilir miyim? Derdi. Türkoğlu'nda bu dert yok, şu an 3 tane Organize Sanayisi ile beraber örnek ilçelerden bir tanesiyiz.”

“Tarımda da biz çok iyiyiz”

“Tarım alanında da Nurdağı'na kadar ki Amik ovasının devamı olan Türkoğlu Ovası, Sağlık Ovası da çok verimli. Burada da 5 tane bizim kooperatifimiz var, yani tarımda da biz çok iyiyiz.

Mesela salatalıkları, Türkiye'nin her yerine gönderebilen, bin dönümün üzerinde seralarıyla Türkiye'nin birçok iline domates, patlıcan, biber gönderebilen, dünyanın aroması en yüksek 2 tane mahallemizin yetiştirdiği 1300 rakımda Çilek, yani 2 tane uluslararası firma geldi mesela 25 liradan alıp 30-35 tane ülkeye ihracat yapabiliyor. Kadınlarımızın, ev hanımlarının bir araya gelerek kurmuş oldukları Kooperatifler var.”

“Eğitimde üst sırala çıkıyoruz”

“Son yıllarda ben eğitimci kökenim ile beraber çocuklarımızın iyi bir eğitim alıp Türkoğlu’nu eğitimde son sıralardan ön sıralara nasıl getirebiliriz diye kafa yorduk. Belediye olarak destek verdik ve biz eğitim sıralamasında 8. Olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Belediyemizin her türlü desteğinde bunda da katılıyoruz. Ama özellikle öğretmenlerimizin ve değerli müdürlerimizin bunda katkısı var.”

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2022, 19:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER