Başkanın Tavırları Olay Oldu

2018’de ekmeğe zam istemesiyle gündeme gelen ardından 2019’da Ramazan Ayında ucuza ekmek sattı diye fırıncı esnafını fırçalayan Fırıncılar Odası Başkanı şimdi de ücretsiz ekmek dağıtan gönüllülere, ‘’ Ekmeğe doydu millet birer kilo et dağıtın.’’ Yorumuyla yardım gönüllülerine adeta hayır böyle işlenmez diyerek yeniden gündeme geldi ve yeniden tepkilerin odağı oldu.

Başkanın Tavırları Olay Oldu

Geçtiğimiz yıl gündeme bomba gibi düşen bir videoda Fırıncılar Odası Başkanı Erol Bulut, zabıta ile katıldığı bir fırın denetimi sırasında ekmeği biraz daha uygun satan fırın çalışanını çok ters bir üslup ile ekmeği masaya fırlatarak azarlamıştı. Bu görüntülerin ortaya çıkması ile birlikte binlerce kez izlenip vatandaşın da tepki göstermesine yol açmıştı. Oda Başkanı ondan önce ki yıl, 2018’de ise ekmeğe zam istemi ile gündeme gelmiş, tepki toplamıştı. Şimdi ise Fırıncılar Odası Başkanı bir yardım haberinin altına attığı yorum ile yeniden gündemde.

Kahramanmaraş Bugün Gazetesi’nin sosyal medya da yayınlanan yardıma ihtiyacı olan insanlara ekmek dağıtımı yapan Kahraman Yürekliler Derneği ilgili habere; ‘“Ekmeğe doydu bu millet birer kilo et dağıtın da hayrınızı görsün insanla gösterişinizi değil utanmıyorsunuz beş tane adam ellerine birer poşet ekmek alıp poz veriyor ucuz ekmek diye sonrada ekmek israf oluyor diye nara atarsınız.’’ Yorumunu yapan oda başkanına vatandaşın tepkisi gecikmedi. Yorumuyla ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımı küçümseyen oda başkanı Kahraman Yürekliler Derneğinden cevap geldi. Dernek konu ile ilgili olarak verdiği cevapta herkesin düşüncesine saygılı olduklarını ama Erol Güneş’in yanlış düşündüğünü ifade etti. Ekmek paylaşmak bizim kültürümüzde var.

Diyen Kahraman Yürekliler Derneği: ‘’Siz hiç merak etmeyin et de dağıtıyoruz biz sayfamıza girip inceleyebilirsiniz.’’ Diyerek diğer yardımlarının da olduğu belirtip Güneş’e bunları incelemeye davet etti. Sosyal medya da Kahraman Yürekliler Dışında da bir çok insanın tepki verdiği oda başkanı sonrasında eleştirilere fırıncılar da ücretsiz ekmek dağıtıyor diye cevap vererek geçen yıl azarladığı fırın esnafının arkasına sığınsa da verilen tepkilerden kurtulamadı.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2020, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER