Beklenen Açıklama Geldi, Seferler Başlıyor…

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu açıkladı. Haziran ayında kademeli olarak yurt dışı uçuşları başlayacak, Haziran’da 40 ülkeye ulaşım sağlanabilecek.

Beklenen Açıklama Geldi, Seferler Başlıyor…

Ülkemiz koronavirüs salgınının azalması ile birlikte bir çok alanda normalleşme çalışmalarına hız verdi. Ulaşım alanında da normalleşme çalışmalarının başladığını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu duyurdu. 15 Ülke ile ön mütabakat imzalandığını açıklayan Bakan, 40 ülkeye seferlerin başlatılmasının planlandığını ifade etti. Ayrıca Dış hat uçuşlar için 92 ülke ile işbirliğimiz devam ettiğinin altını çizen Karaismailoğlu: ‘’Kuruluşlar ve muhatap ülkeler ile uçuşların emniyetli bir şekilde yapılması noktasında görüşüyoruz. Hali hazırda dış hat uçuşların karşılıklı açılması için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Avusturya, Litvanya, Sırbistan, Kazakistan, Arnavutluk, Beyaz Rusya (Belarus), Birleşik Arap Emirlikleri, Moldova, Özbekistan, Ukrayna, Fas, Ürdün, Sudan ve İtalya ile mutabakat sağladık" ifadelerine yer verdi.

Bakanlıklar arası koordinenin çok kuvvetli olduğuna değinin Ulaştırma Bakanı tedbirlerin çok sıkı tutulacağını ve insan sağlığının ön planda olduğunu ifade etti ve havalimanlarında çok sıkı önlemler alınacağını, yeni tedbirlerin uygulanacağının altını çizdi. Alınacak tedbirler çerçevesinde Haziran ayında 10 Haziran itibari ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bahreyn, Bulgaristan, Katar, Yunanistan, 15 Haziran tarihi itibariyle, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti (Çekya), Hırvatistan, Hong Kong, İsviçre, Japonya, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Singapur, Slovenya, Tacikistan, - 20 Haziran tarihi itibariyle, Hollanda, Kazakistan, - 22 Haziran tarihi itibariyle, Arnavutluk, Bosna Hersek, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Güney Kore, İrlanda, Karadağ, Kırgızistan, Letonya, Lüksemburg, Norveç, Slovakya ve - 25 Haziran tarihi itibariyle; Belçika uçuşları yapılacak

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER