'Beyin Yiyen Amip' Alarmı Verildi

ABD'de bir kişi korkunç bir hastalığa yakalandı. "Naegleria Fowleri" adlı tek hücreli organizmanın yol açtığı hastalık korku uyandırdı.

'Beyin Yiyen Amip' Alarmı Verildi

Dünya korona virüs salgını ile hala mücadele ederken yeni tehlike haberleri gelmeye devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde bir vatandan tek hücreli organizmanın yol açtığı hastalık ile kamuoyunu endişelendirdi. Burundan girerek beyine yerleşen organizma bir haftada ölüme yol açabiliyor. Bunun üzerine bilim dünyasında beyin yiyen amip alarmı verildi. Yetkililerin açıkladığı bilgiye göre Hillsborough bölgesinde ki kişinin yakalandığı hastalığın "Naegleria Fowleri" adlı tek hücreli organizmanın neden olduğu açıklandı. Yetkililer hastalığa yakalanan kişiden sonra tüm Florida halkına

"burnunuza su almayın" uyarısında bulundu. Hastanın durumu ve canlıya nasıl maruz kaldığı ise açıklanmadı.

Bir Haftada Ölüme Sebep Oluyor.

Burundan beyine ulaşan organizma burada yerleşerek bulaştığı kişinin 1 haftada ölmesine sebep oluyor. Tatlı suda yaşayan bu tek hücreli canlı türü, vücuda burundan girerek beyne yerleşiyor. Enfeksiyon, çoğu zaman bir hafta içinde ölüme yol açıyor.

50 Yılda 141 Can Aldı

Beyin dokusunu tahrip eden amip sebebiyle son 50 yılda 141 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında da Kuzey Carolina eyaletinde serinlemek için göle giren bir kişi beyin yiyen amip sebebiyle hayatını kaybetmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER