Bilim Kurulu Açıkladı: 100 Gün İçerisinde Salgını Kontrol Altına Alabiliriz

Korona Virüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, “Tedbirlere uyarsak 100 gün içerisinde salgını kontrol altına alabiliriz.” Açıklamasını yaptı.

Bilim Kurulu Açıkladı: 100 Gün İçerisinde Salgını Kontrol Altına Alabiliriz

Türkiye’de yapılan testlerin ardından korona virüsüne yenik düşerek hayatını kaybeden ve korona virüsüne yakalanan vaka sayılarının her geçen gün artmasının ardından Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) Yoğun bakım ve İç Hastalıkları Uzmanı ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamada Türkiye’nin şu an çok kritik bir noktada bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Levent Yamanel alınan önlemlere ve önerilen uyarıların eksiksiz ve tam olarak yapılması halinde 2-3 hafta içerisinde olumlu bir sonuç ortaya çıkarsa korona virüs salgınını ülkemiz adına 100 günlük bir süre içerisinde kontrol altına alınabileceğini ifade etti.

Alınabilecek tedbir ve önlemler içerisinde her gün neredeyse herkesin dile getirdiği, gerekmedikçe sokağa çıkılmaması, çıkıldığı takdir de ise maske ve eldiven takılarak sokağa çıkılması gerektiğini ve diğer insanlarla en az 1 metrelik bir mesafe ile yaklaşmalarını söyledi. Yapılacak bu ufak önlemler ve alınabilecek tedbirlerle ilk olarak virüsün yayılmasının önüne geçmek istediklerini belirten Yamanel, her geçen gün daha fazla hastanın korona virüsünü yenerek iyileştiğini belirtti. Alınan önlemler sayesinde virüsün yayılması önlenirse hali hazırda virüse maruz kalan insanları tedavi ederek salgını tamamen ortadan kaldırmanın mümkün olduğunu ancak salgının yayılmasının önüne geçilmezse iyileşen hastaların bile tekrar virüse maruz kalabileceklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER