Büyükşehir Belediyesi Ve Kahramanlar Offroad Kulübü Doğaya Yem Bıraktı

Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanlar Offroad Kulübü zorlu ve çetin geçen kış aylarında doğada yaşayan hayvanlar için yem bıraktı.

Büyükşehir Belediyesi Ve Kahramanlar Offroad Kulübü Doğaya Yem Bıraktı

Kahramanmaraş’ta son haftalarda çetin kış kendini göstermeye başladı. Hem kent merkezinde hem de kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlar bazı zorluklar çekmeye başladı. Vatandaşların bile bu derece zor kış aylarında hayatları aksarken doğada yaşayan bazı hayvanlar açlıktan ölüyor yada yemek bulabilmek için yabani hayvanlar köylere iniyordu. Büyükşehir belediyesi ve Kahramanlar Offroad Kulübü de bunların önüne geçebilmek için doğaya hayvan yemleri bırakıyorlar. Dağlara ve ormanlık kesimde birçok noktaya hayvanların faydalanabilmesi yem bırakıldı. Onikişubat ve Andırın İlçelerinde Kürtül’den başlayarak İsmailli, Yeniyapan, Döngele, Rahmacılar ve Başkonuş güzergahlarında çeşitli noktalara hayvan yemleri bırakıldı. Büyükşehir belediyesi ve Kahramanlar Offroad kulübünün iş birliği içerisinde yapılan katkıda doğa da yaşayan hayvanlar için 450 kilo kuru yem ve 200 kilo ekmek ve simit bırakıldı.

Büyükşehir Belediyesi bu doğaya yem bırakma projesini kış ayları başladığı dönemden bu döneme kadar 15 günde bir yaptıklarını belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Veteriner Hekim Oğuzhan Gemci: “kış aylarının başlaması ile birlikte 15 günde bir doğaya yem bırakarak yaban hayatında yaşayan dostlarımızla ilgileniyoruz. Bugünde bize yardımcı olmak isteyen kahramanlar Offroad Kulübüne yaptığı yardımdan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER