Celalettin Güvenç Başkanlığında Memurları İlgilendiren Kanun Maddesinin Komisyon Görüşmeleri Başladı

İçişleri Komisyonu, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kanun teklifini görüşmek üzere komisyon görüşmelerine başladı. Kanun teklifi memurların işe alımında yeni değerlendirmeler getiriyor.

Celalettin Güvenç Başkanlığında Memurları İlgilendiren Kanun Maddesinin Komisyon Görüşmeleri Başladı

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili, Celalettin Güvenç kişisel sosyal medya hesabı üzerinden bir süredir görüşülmesi beklenen güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırması kanun teklifini görüşmek komisyon görüşmelerine başladıklarını duyurdu. Özellikle memurları ilgilendiren kanun teklifine göre memur alımında güvenlik soruşturulması ve arşiv çalışması ile memur alımı yapılması ön görülüyor.

Ak Parti’nin sunduğu kanun teklifine göre memuriyete alımda ya da istifa edenlerin yeniden memur olarak alınmasında arşiv çalışması yapılması isteniyor. Arşiv araştırmasında ise adli sicil kaydı belgesi, hakkında bir kısıtlama olup olmadığı, hakkında kesinleşmiş bir mahkeme kararı, HAGB kararı, kamu davasının açılmasının ertelenmesi ile devam eden ve sonuçlanmış Savcılık soruşturmalarına bakılacak istihbari bilgilere bakılmayacak.

Memurların alım sürecini direk etkileyen kanun teklifinin komisyon görüşmeleri İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç Başkanlığında, arşiv soruşturmasını değerlendirecek komisyonu içeren 7.maddenin değerlendirilmesi ile devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER