Cezayir’de bulunan Kahramanmaraşlı işçiler ailelerine kavuşmak için gün sayıyor

Cezayir’e çalışmak için giden binlerce Türk vatandaşı Koronavirüs nedeniyle mahsur kaldıkları ülkeden Türkiye’ye getirilmeyi bekliyor. Mahsur kalan işçiler arasında yaklaşık 300 işçinin Kahramanmaraşlı olduğu öğrenildi.

Cezayir’de bulunan Kahramanmaraşlı işçiler ailelerine kavuşmak için gün sayıyor

Türkiye’den Cezayir’e inşaat işinde çalışmak için giden bin’den fazla işçi ülke de mahsur kaldı. Alınan bilgiye göre dünya genelinde etkisini giderek arttıran korona virüs nedeniyle Cezayir’den çıkamayan inşaat işçilerinin birçoğunun da vizesinin bittiği belirtiliyor.

Türkiye’ye dönüş yapamayan işçiler Dışişleri Bakanlığı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile Kahramanmaraş Milletvekillerinden  yardım istedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan işçiler karantina kuralına uyacaklarını belirterek en kısa sürede Türkiye’ye dönmek istediklerini belirtiyorlar.

Yüzlerce işçi hayatlarının da tehlike de olduğunu belirterek Erdoğan’a sosyal medya üzerinden seslendiler. Kendilerini Cezayir’e gönderen firmaların uğraştığını ancak korona virüs nedeniyle dünya da yaşanan olağan dışı durumdan dolayı yeterli olmadığını ifade eden işçiler Erdoğan’a seslenerek: “Sayın Cumhurbaşkanım Cezayir’de mahsur kaldık. Bazılarımızın vizeleri bitti ve biz buradan çıkamıyoruz. Bizleri de öğrenciler gibi ülkemize vatanımıza geri götürmenizi istiyoruz. Gerekli olan kurallara uyacak ve kendimizi izole edeceğiz. Ancak biran önce ülkemize dönmek istiyoruz. “açıklamasın da bulundular.

Kahramanmaraş dahil birçok şehir den yüzlerce işçi Cezayir’de halen kendilerine yardım edilmesini bekliyor. Alınan bilgiye göre Kahramanmaraş’tan Cezayir’de 300’den fazla tünel kalıp işçinin olduğu belirtiliyor.

Cezayir’in Adrar, Konstantin, Konstantine, Setif,Oran, Tiyaret, Bicerya, Bilida gibi şehirlerinde bulunan işçiler Türkiye ile yaptıkları görüşmeler de yetkililerin çalışmaların devam ettiğini belirtiklerini ve kendilerinden haber beklemelerini istediklerini aktarıyor. Cezayir’de bulunan işçiler Türkiye’ye dönmek ve ailelerine kavuşmak için gün sayıyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2020, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER