Çin’den gelen ilaçlar kullanılmaya başlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklamaya göre Çin’den gelen ve Ülkemize gece saatlerinde ulaşan Koronavirüs salgını için ilaçlarını 40 şehre ambulans uçaklar ile dağıtıldığını açıkladı.

Çin’den gelen ilaçlar kullanılmaya başlandı

Son bir hafta için de birçok ülke koronavirüs ‘e karşı bir çok ilaç üretti. Bu ilaçları üreten ülkelerin arasında Çin’ de yer alıyor. Ülkemizde ki virüs salgınına yakalanan kişilerin sayısı 1529 olmasıyla birlikte Çin virüs salgınına karşı ürettiği ilaçları Türkiye’ye de gönderdi. Sağlık Bakanı Fahrettin koca dün akşam Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklama da Çin’in ülkemize virüs salgınına karşı ürettiği ilaçlardan göndereceğini duyurmuştu. Ve dün gece saatlerinde Ankara’ya ulaşan ilaçlar ambulans uçaklar tarafından 40 şehre kısa sürede dağıtıldı. Gelen ilaçların yoğun bakım ünitesinde Kovid-19 yani koronavirüs salgınına karşı kullanılacağı belirtildi.

Kullanılacak bu ilacın nerdeyse 13 günde tedavi edilen hastaların tedavi sürelerini 4 gün gibi kısa bir süreye düşürdüğü belirtildi. Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin Büyük Elçisi ile konuştum bundan sonra bu virüs salgını için ülkemize her konuda yardım yapmak için bir çaba göstereceklerini söyledi diyen Sağlık Bakanı Koca Çin’deki salık personelleri ile görüntülü sohbet aracılığı ile bilgi alış verişi yapmak için anlaştıklarını dile getirdi.

Dün gece saatlerinde Çin’den gelen ilaçların bugün sabah itibariyle yoğun bakımda virüs salgını yüzünden kalan hastalarda kullanılmaya başlandığı da Sağlık Bakanı tarafından duyuruldu. Ama ilacın etkisi konusunda kesin bir bilgi olup olmadığını önümüzde ki günler içerisinde gözler önüne serileceği belirtiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER