Cumhurbaşkanından Ünlü Ana Haber Spikerine Suç Duyuru

Fox TV ana haber sunucu Fatih Portakal’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanından Ünlü Ana Haber Spikerine Suç Duyuru

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta içinde ‘’Biz Bize Yeteriz Türkiyem’’ adlı bağış kampanyası başlatmasının ardından Fox TV ana haber sunucusu Fatih Portakal  Cumhurbaşkanını eleştirel yönden bir tweet atmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fatih Portakal tarafından o tweeti yargıya taşıdı.
Fatih Portakal tweetinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan2ın başlattığı kampanya için tweetinde şu sözleri kullandı; , "Tekalifi Milliye hatırlatılıp 'zor günlerden geçiyoruz' denilerek mevduatı veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de" sözlerini kullanınca Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyu avukatı aracılığıyla yargıya kadar taşıdı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bulunulan suç duyurusunda ilk başta herkes Cumhurbaşkanının neden suç duyurusunda bulunduğunu merak ederken kısa bir süre sonra  Cumhurbaşkanının suç duyurusunu gerçekleştirilen avukatı tarafından bir açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Av. Ahmet Özel, Fox TV ana haber spikeri Fatih Portakal’ın attığı tweette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zorla para istediğini ifade eder yönde attığı twetinden dolayı suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. 
Avukat Özel, atılan tweetin aslının olmadığının ve tamamen yalan halkı manipüle etmeye yönelik bir twettir ifadelerini kullandı.
Fatih Portakal’a yapılan suç duyurusu için İstanbul Başsavcılığına gönderilen dilekçe de Fox TV ana haber spikeri olan Fatih Portakal için Twitter hesabı üzerinden bağış kampanyasına yönelik attığı tweetinde Cumhurbaşkanını suçlama kastıyla Türk Ceza kanunun 299/1-2. Maddesinde belirtilen Cumhurbaşkanına hakaret suçu neticesinde Fatih Portakal’a önce soruşturma açıp ardından da kamu davası açılacağını duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2020, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER