Diyanetten Beklenen Açıklama

Diyanet İşlerinden Milli Dayanışma kampanyası için açıklama ; Caizdir.

Diyanetten Beklenen Açıklama

Biz bize yeteriz Türkiye’m kampanyası altında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı bağış kampanyasına Diyanet İşleri Başkanlığından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre Biz bize yeteriz Türkiye’m kampanyasına zekat vermenin caiz olduğu Diyanet İşleri tarafından duyuruldu.
Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan Tarafından başlatılan ulusal düzeyde başlatılan Milli dayanışma kampanyasına bir çok kurum ve kuruluş ve vatandaşlardan büyük destek gelirken Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre Milli dayanışma kampanyasına bağış yapmanın zekat sayılabileceği duyuruldu. 
 Zekat vermek dinimize göre maddi sıkıntıda olan kişilere yardımda bulunmak olarak nitelendirilmesiyle birlikte yapılan bu milli bağış kampanyasının da koronavirüs’ünden dolayı evden dışarı çıkamayıp evine para getiremeyen dar gelirli ailelere yardımda bulunmak için yapılıyor. Yani dolaylı olarak Milli Dayanışma Kampanyasına bağış yapmanın dolaylı olarak zekat vermekle aynı olduğu Diyanet İşleri tarafından duyuruldu. 
Diyanet işleri  bu konuyla ilgili açıklamasını şu sözlerle duyurdu; Zekatların bu günlerde ulusal düzeyde başlatılan dayanışma kampanyaları vasıtasıyla toplanıp hak sahiplerine ulaştırılması caizdir ifadeleri  kullanıldı. 
Dün akşam saatlerinde bir canlı yayın programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş iyilikte ve takvada yardımlaşınız ayetini hatırlatarak herkesin bu kampanyaya katılmasını tavsiye etti.  Ayrıca Ali Erbaş hem yurt dışı hem de yurt içindeki din görevlilerinin bu kampanyaya destek verdiklerini açıkladı.
Kampanyanın başlamasıyla birlikte maaşını paylaş kardeşinle yakınlaş adıyla bütün diyanet işleri görevlilerine çağrıda bulunduklarını ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş geçmişteki Türkiye’nin yaşadığı zorlukları yine Türk halkının birbirine kenetlenmesi ve yardımlaşmasıyla atlatıldığını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2020, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER