Eldiven ve maske için özel izin

Geçtiğimiz aylarda koronavirüs’üne karşı korunma sağlayacak maske, eldiven, tulum ve gözlük gibi ürünlerin fiyatı 20 liradan 120 liraya çıkmıştı. Bunun ardından Ticaret Bakanlığı bu sağlık ürünlerinin ihracına ön izin bağlandı.

Eldiven ve maske için özel izin

Tüm dünya da koronavirüs tehdidinden sonra en çok aranan ürünler haline gelen eldiven maske vb. steril ürünler ihracı ön izine bağlı mallar listesinde eklendi.

Ticaret Bakanlığının tebliğde değişikliğe gitti bu kararı resmi gazete de yayınlanarak yürürlüğe girdi ve bu konu da ciddi önlemler alındı. Bu kararla birlikte ihracı ön izine bağlı mallar listesine kişisel koruyucu donanım başlığı adı altında maske, eldiven, koruyucu tulum, kimyasallara karşı önlük ve gözlükler eklendi. Bunun yanı sıra tıbbi cihaz yönetmenliğine göre piyasaya arz edilen bazı cihazlar da bu listeye eklendi.

Yapılan bu değişikle yukarıda bahsedilen ürünlerin belli başlı bazı kurum ve kuruluşların ön iznine bağlı duruma geldi. Bunun yapılansında ki en büyük faktör dünya da yayılan koronavirüs tehdidine karşı kullanılan maske ve koruyucu eldivenlerin tabiri caizse karaborsa durumuna gelmesi ve bazı fırsatçıların bu durumu değerlendirerek 20 liralık maskenin 120 liraya kadar çıkarmasından kaynaklanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER