En Beğenilen Siyasetçiler Araştırmasında İlginç Detay

Türkiye’nin en beğenilen Siyasetçilerini bulmak için MetroPoll araştırma bir değerlendirme de bulundu. Yapılan değerlendirme de Cumhurbaşkanı Erdoğan En beğenilen Siyasetçi olurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu listede kendine alt sıralardan yer buldu.

En Beğenilen Siyasetçiler Araştırmasında İlginç Detay

Türkiye’nin nabzı adı altında 2020 Mart ayından yapılan bir araştırmada halka en çok beğenilen siyasetçiler soruldu. Alınan cevaplara bakıldığında en çok beğenilen siyasetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci sırada eski Cumhurbaşkanı Adayı şimdiki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu, üçüncü sırada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dördüncü sırada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu. Ayrıca bu araştırmayı yapan MetroPoll Araştırma'nın verilerine bakarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüsle mücadele kapsamından beri beğenilme oranının arttığını da belirtti. Ama Cumhurbaşkanının bu beğenilmesi Genel Başkanı olduğu Ak Partinin beğenilme oranına etki etmedi.

Yetkin,"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şubat sonu itibarıyla 42,4 olan popülaritesi, beğenilirliği sadece bir ay içinde, Mart sonuna dek tam yüzde 14,8 sıçrayarak yüzde 57,2 olmuştu. Bu, Cumhurbaşkanlığından memnuniyet oranıyla aynı şey değildi. Gerçi o da hemen hemen aynı oranda, yüzde 14,7 artarak 41,4'ten 55,8'e çıkmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu Listeye Alt Sıralardan Katıldı.

İlk sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan var ama İkinci sırada Kılıçdaroğlu yok, ama İstanbul'un CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu var. Üstelik yüzde 53 ile hemen arkasında. Bu bilgilere bakıldığında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu’nun siyasetinin eskisi kadar beğenilmediği ve yerinin Ekrem İmamoğlu’na geçtiği gözlemlendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER