Ev alacaklar aman dikkat! Güvenip siz de mağdur olmayın

Kahramanmaraş’ta iddiaya göre belediye bağlantılı kooperatifler vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Kooperatifler peynir ekmek gibi ev satıyor ancak alan vatandaşların mağduriyetinin ardı arkası kesilmiyor.

Ev alacaklar aman dikkat! Güvenip siz de mağdur olmayın

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi ile bağlantılı kooperatiflere üye olan vatandaşlar son derece mağdur olmuş, bu kooperatiflere katılan vatandaşlar katıldıklarına söylemlerine göre bin pişmanlar. 2017 Yılında üye olunan Dulkadiroğlu Belediyesi’ne bağlı Yenişehir Yapı Kooperatifi sözleşmede yazana göre 2020 yılının Haziran ayında konutları teslim etmesi gerekiyordu ancak 1 yıl daha süreyi uzattı.

Üstelik üyelerine başta anlaştıklarının üzerine fiyat artırımları gerçekleştirdi. Durumdan şikâyetçi olan vatandaş karşısında herhangi bir muhatap bulamamaktansa ayrıca şikâyetçi. Kooperatif üyelerinden Ahmet D. Gazetemize konu ile ilgili yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

Evlerin biteceği tarihten ümidi olmayan Ahmet D.: ‘’ 2017 yılında katıldım. 25 Bin TL peşinat ödedim, 1 yıl sonra ilk toplantı anca gerçekleşebildi. 2.Toplantıda 20 Bin TL konut başına fiyat artırımı yapıldı. İtiraz etsek de sineye çekmek zorunda kaldık. 7 yapılmış konut var. İçi tamamlanmış 9 yada 12 konut var. Kalanının ne zaman yapılacağı meçhul. Bu ay evlerin bitmiş olması lazımdı, süreyi 4 yıla uzattılar. Hukuk yoluna başvurmak için inşaat sözleşmesine almak istiyoruz. Muhatap kimse bulamıyoruz.’’ İfadeleri ile mağduriyetini anlattı.

Belediye Evi Satana Kadar Var!

Belediyenin adına güvenerek belediye iştirakli kooperatiflere üye olan vatandaşlar yetkili kimse bulamamaktan şikayetçi. Belediye bu noktada hiçbir yükümlülüğü kabul etmiyor, topu iştirak içinde olduğu yapı kooperatifine atıyor diye yakınan Üyeler var. Kooperatif üyelerinin ifadelerine göre belediye sadece daire satılana kadar var sonrasında konu ilgili hiçbir noktada bulunmuyor. Necati Okay’la görüştüklerini belirten üyeler Okay’ın da onları kooperatife yönlendirdiklerini dile getiriyor. Mağdurluğunu CİMER’e ve Valiliğe başvuran vatandaşlar buralardan da bir çözüm bulabilmiş değil.

Onlarda mağdur üyeleri Kooperatife yönlendiriyor. Eli kolu bağlı olan vatandaşlar ne yapacağını bilemiyor. Bize verdikleri bilgilere göre evlerin yapımı uzadıkça kurlar yükseliyor, kur yükseldikçe evlerin maliyeti artıyor, oluşan maliyeti ise yine üyeler ödemek durumunda kalıyor ve mağduriyetleri daha da artıyor.

Ev Alabileceğiniz Faizsiz Finans Kuruluşları Gibi Farklı Seçenekler de Var

Belediyenin kooperatiflerinden ağzı yanan vatandaş, kendisine farklı yollardan ev sahibi olmak için yeni çözümler bulma arayışına girdi. Kooperatif mağduru Ahmet D: ‘’ Ayrıca eklemek istiyorum. Ben bu kooperatif işinden sıkıldım. 60 bin lira peşinat vermişim 120 bin liralık daireye, 1300 lira aylık taksit ödüyorum. İllalah ettim. 4 yıldır dairemi alamıyorum. Belki bazı arkadaşlar reklam yapıyor diyecek ama Morevim diye bir kuruluşa gittim, 60 bin lira ailemden para aldım, 60 bin lirayı yatırdım. 150 bin liralık daire için 3 ayda teslimat verecekler. Şimdi teslimatımı alıp evime taşınacağım.’’ Diyerek hemşerilerini belediye kooperatiflerinden uzak durmaya çağırdı ve faizsiz ev sahibi olmanızı sağlayacak daha mantıklı finans kuruluşları olduğunu belirtti. Bu durum Dulkadiroğlu belediyesine hiç yakışmadı. 4 yıl bekletip o kadar peşinat alıp üstüne muhatap bulamamak olur iş değil. Kooperatif üyesi hem faizsiz hem de kısa sürede konut almak istiyorsanız sizi de Mor Evime davet ediyorum. Gidin tanışın bir çaylarını için eğer işinize gelmezse almazsınız, bu işler mantık işi. İfadelerine yer verdi. Bu sistemle 150 bin liralık ev için 60 bin TL ödeyip, 4 bin lira da sisteme ödediği para ile toplamda 154 bin TL ye evini mal eden vatandaş peşinat dışında kalan parayı da 60 ay taksitle ödeyeceğinin altını çizdi. Bu sistemin bankanın aldığı faizden de Belediye’nin kooperatifinden de daha güvenli ve mantıklı olduğu söyleyen Ahmet D. Hemşerilerini bu sisteme davet etti ve Dulkadiroğlu Belediye’sine: ‘’ Madem vatandaşın menfaatini düşünüyorsun, iş birliği yapacaksan böyle Mor Evim gibi mantıklı yerlerle yap.’’ Diyerek seslendi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2020, 20:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
Durdu purtaş
Durdu purtaş - 4 yıl Önce

Tanıtım yapılırken belediye öncülük etti reklamını yaptı ama şuan belediye insanlarının mağduriyetini görmezden geliyor

Tuba, Topuz
Tuba, Topuz - 4 yıl Önce

Kesinlikle katılıyorum Dulkadiroğlu belediyesine güvenmeyin o kadar insanları mağdur etti

Can Yücel
Can Yücel - 4 yıl Önce

Vali ne işe yarar , ne iş yapar ?

Abdullah kırıcı
Abdullah kırıcı - 4 yıl Önce

Aynen bu arkadaşımıza katılıyorum ne dese doğru

SIRADAKİ HABER