Fırsatçılara Gün Doğdu

Koronovirüs her alanda etkili olmaya devam ederken, bu durumdan kendisine fayda sağlamaya çalışanlar ortaya çıktı. Salgını fırsata çevirmeye çalışanlar rahatsızlığa sebep oldu. Bu tarz girişimlere karşı denetimler artırıldı.

Fırsatçılara Gün Doğdu

Salgının yayılmaya devam ettiği bu dönemde, virüse karşı koruma için kullanılan maske, eldiven, dezenfektan gibi ürünlerde stokların tükenmesi ve fiyatların fazlaca artması üzerine gelen şikayetler üzerine zabıta ekipleri denetimleri yoğunlaştırdı. Gelen şikayetlerin artması üzerine zabıta ekipleri ilçelerde geniş çaplı bir kontrol başlatarak bu tarz fırsatçı işletmeler tespit edildi.

Alo 153 ve 174 Ticaret Bakanlığı şikayet hatlarını kullanan vatandaşlar yetkililerin çağrısı üzerine bu hatlardan şikayetler de bulundular.

Ortaya çıkan panik durumu ile birlikte insanlar gerekli gereksiz fazlaca stok yapması üzerine ürün stoklarında eksiklikler oluştu. Hijyen, sağlık ürünleri ve temel gıda ürünlerinde aşırı taleple birlikte ürünler tükendi.

Bunların yanı sıra dolandırıcılık olayları da artmış durumda. Sağlık Bakanı Koca, "Koronavirüs risk taramasını çat kapı değil, planlayarak yapıyoruz. SABİM-184’ten size telefon gelmemişse, test amacıyla geldiğini söyleyenleri içeri almayın." uyarısında bulundu. Emniyet Genel Müdürlüğünün açıklamasında: "Koronavirüs risk taraması, ALO 184'ün sizi araması sonrası gerçekleşmektedir. Vatandaşlarımızın iyi niyetlerinden faydalanıp hırsızlık, dolandırıcılık ve diğer suçlara meyilli kişilere karşı vatandaşlarımızın duyarlı olması konusunda uyardı.

Koronavirüs tedbirleri ile ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, koronavirüse ilişkin, Bakanlık bünyesinde 24 saat hizmet veren bir koordinasyon ve destek merkezi kurduklarını açıkladı. Yurt dışındaki vatandaşları unutmadıklarına değinen Çavuşoğlu Koordinasyon merkezi kurduklarını ve 24 saat hizmet verdiklerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2020, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER