Güvenç, Bekçilik İle İlgili Tartışmalara Noktayı Koydu

Celalettin Güvenç kamuoyunu bir süredir meşgul eden bekçiler ile ilgili tartışmalara katıldığı programda yaptığı açıklama ile noktayı koydu. Bekçilerden rahatsız olanlar terör ve şiddete karşı gerekli tepkiyi koyamayanlardır” ifadelerini kullanan Güvenç bekçilerin asayişe katkısını dile getirdi.

Güvenç, Bekçilik İle İlgili Tartışmalara Noktayı Koydu

Önce sosyal medya da ardından siyasi partilerde bekçiler ile ilgili tartışmalar bir süredir devam ediyordu. Tartışmalara bir televizyon programına katılarak konu ile ilgili açıklama yapan İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç noktayı koydu. Bekçilere kimlik sorabilme, adli vakalarda görev alabilme gibi yetkiler veren düzenlemenin konuşulduğu İç İşleri Komisyon’un da CHP’li Engin Altay, vatandaşın polis ve bekçilerden korkmaya başladığını ifade etmişti. Katıldığı programda bu sözleri ve bekçiler kanunu ile ilgili yapılan düzenlemeleri değerlendiren Komisyon Başkanı Güvenç, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu bu çerçevede bekçilerin görev yetkilerini belirttiklerini ve görevini kötüye kullananlara karşı amirlerin gerekli denetimleri yapacağını, mağdur olanlara karşı Cumhuriyet Savcılarının bekçiler hakkında yasal işlem yapabileceğini belirtti ve Altay’ın sözlerinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Programda bekçilik kurumunun yeni bir kurum olmadığını geçmişten günümüze derin bir tarihi olduğunu ifade eden Güvenç, bekçilerin 2018’den bu güne bir çok noktada önemli katkılar sağladığını belirtti ve bekçiler ile ilgili yapılan çalışmanın emniyet içinde ki önemli bir grup için yerinde bir çalışma olduğuna değindi. Programda bekçilik kurumu ile ilgili bir çok soruya cevap Güvenç yapılan eleştirilerin emniyet kurumunu yıpratmaya yönelik çalışmalara dönüştüğünü kimsenin buna hakkının olmadığını söyleyerek; ‘’Bu ülkenin insanına hizmet eden, suç ve suçluyla mücadele eden güvenlik görevlilerimize, polisimize, çarşı ve mahalle bekçimize haksızlık yapmaya hiç kimsenin hakkı yoktur.’’ İfadeleri ile güvenlik güçlerinin yanında olduğunu belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER