İçişleri Bakanlığından Ramazan Ayı Genelgesi Yayınlandı ve Sıkı Tedbirler Göze Çarpıyor

Koronavirüsü tedbirleri kapsamında Ramazan Ayı için yeni düzenlemeler yapıldı. Yapılan düzenlemeye göre İftar çadırları bu yıl olmayacak ve ramazan pidesi satışları iftardan iki saat sonra sonlandırılacak.

İçişleri Bakanlığından Ramazan Ayı Genelgesi Yayınlandı ve Sıkı Tedbirler Göze Çarpıyor

Ülkemizde ki koronavirüs salgının hızla yayılımın önüne geçebilmek için sürekli günlük yaşantımızla ilgili düzenlemeler yapılmaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığının son yayınladığı düzenleme genelgesine göre 11 ayın sultanı olan Ramazan ayında ihtiyaç sahipleri için iftar çadırları bu yıl virüs nedeniyle kurulmayacak. İftar çadırlarının kurulması insanların toplu şekilde bir arada olmasına neden olmasından dolayı bu yıl İftar çadırları 81 ilde kurulmayacak. İçişleri Bakanlığından bir düzenleme de Ramazan da satılan pidelere geldi. Ramazan pideler ve ekmek satışları iftar açıldıktan iki saat sonra sona erecek. Ayrıca iftar veya sahurla ilgili hiçbir etkinliğe izin verilmeyecek.

RAMAZAN DAVULCULARI TEK TEK BAHŞİŞ TOPLAMASINA İZİN VERİLEMEYECEK

Davulcuların ramazan ayında vatandaşların kapışan tek tek giderek bahşiş istemeleri virüs riskini ve yayılım oranını artırabileceğinden dolayı bu bahşişler yerel yönetim tarafından tahsis edilecek. Bir diğer yeni düzenleme ise Ramazan Ayı boyunca türbe ziyaretleri de tedbirler kapmasında yasaklandı.

SOKAKLAR VE CADDELER KAPANABİLİR

Ayıca İçişleri Bakanlığından Valiliklere gönderilen bu yeni düzenleme genelgesinde virüs yayılımın önüne geçilemezse 81 ilde ki yoğun şekilde kullanılan yada kullanılabilecek cadde ve sokakların virüs salgının yayılımını önlemek için kapatılması da bu hususlar içinde değerlendirilecek.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTIRILACAK

11 ayın sultanı olan ramazan ayının sağlıklı ve huzurlu bir güven ortamı çerçevesinde gerçekleştirilmesi için yerel yönetimler tarafından muhtemel yoğunluklar göz önünde bulundurularak. 81 ilde gerekli güvenlik önlemleri alınarak güvenlik tedbirleri artırılacak. ^

TOPLU TAŞIMA SAYISI İFTARDAN ÜÇ SAAT ÖNCE ARTIRILACAK

İftar saatlerinde oluşacak yoğunlukların ve araç trafiklerinin yoğunluğu dikkate alındığında belediyeler tarafından halk otobüslerine ek seferler eklenecek. Bu halk otobüslerinin sefer sayısının artırtılması iftar saatinden 3 saat öncesinde başlayacak. Toplun taşıma duraklarında bekleyen insanların sosyal izolasyonu temin amaçlı maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralı sık sık denetlenecek.

MEZARLIKLARA ZİYARETLER DÜZENLİ ŞEKİLDE YAPILACAK VE BAYRAMDA ATEŞ ÖLÇÜMÜ YAPILACAK

İçişleri Bakanlığı Tarafından yayınlanan genelge de bulunan bir diğer tedbir ise mezarlıklara ziyaretlerin kontrollü ve düzenli şekilde yapılmasına ilişkin bir karar yer alıyor. Mezarlıklara giriş ve çıkışların farklı kapılardan sosyal mesafeyi koruyarak ve maske kullanarak yapılmasına karar verildi. Ramazan ayından sonra ki Ramazan Bayramında mezarlıklara ziyaretlerin sıklaşacağından dolayı mezarlıkların girişlerinde ateş ölçümü, maske kontrolü ve sosyal mesafe denetimleri yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2020, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER