İçişleri Bakanlığından Sokağa çıkma Yasağı Cumhurbaşkanlığını ve Bilim Kurulunu Rahatsız Etti

Geçtiğimiz Cuma günü gece geç saatte sokağa çıkma yasağının ilan edilmesine Sağlık Bakanlığı, Bilim kurulu ve cumhurbaşkanlığının koronavirüsünü durma kapsamında ki çalışmaları geriletmesi tepki topladı.

İçişleri Bakanlığından Sokağa çıkma Yasağı Cumhurbaşkanlığını ve Bilim Kurulunu Rahatsız Etti

Koronavirüsünün yayılış hazını azaltmak için uzun süredir gündemde olan sokağa çıkma yasağının geçtiğimiz Cuma günü gece geç saatte açıklanmasının ardından market ve fırınlarda ki yoğunluğun ve arbedenin yaşanması Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığını rahatsız etti. Bu 48 saatlik sokağa çıkma yasağının akşam 21.45’te yayınlanmamasının ve gerekli bilgilerin geç verilmesinin panik yaratarak tüm vatandaşları gıda ürünleri satan mekanlara yığılmasına neden oldu.  İçişleri Bakanlığı kaynaklı yayınlanan bu sokağa çıkma yasağı sonucu hem toplu ortamda bulunmama kuralını hem de sosyal mesafe kuralına uymamaları ileri ki günlerde ki virüs vaka sayısında ki artışı nasıl etkileyeceği merak ediliyor. 
Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz Cuma günü ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam edebileceğini de duyurdu.  Ayrıca durum daha ciddi bir hal alması durumunda sokağa çıkma yasağının daha sıkı koşullarda uygulanabileceği gündeme geldi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER