İlber Ortaylı Kahramanmaraş’ta Konferans Verdi

Ünlü tarihçi Profesör Doktor İlber Ortaylı Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100. Yılında cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen etkinlik için Kahramanmaraş’ın Milli Mücadelede ki yeri ve önemini anlatan bir konferans verdi.

İlber Ortaylı Kahramanmaraş’ta Konferans Verdi

İlber Ortaylı’nın Mehmet Akif Ersoy Kültü Merkezi’nde verdiği konferansa Kahramanmaraş halkı tarafından büyük ilgi gösterildi.

İlber Ortayllı verdiği konferansta Kahramanmaraş için derin tarihi ve Kültürel mirası olan bir şehrimiz sözlerini kullandı. Ayrıca Ortaylı Kahramanmaraş’ın Kurtuluşunda büyük önemi olan bayrak olayı içinde kentin kurtuluş destanında ki Sütçü İmamın Fransız askerlerini vurarak savaşı başlatması kadar önemli sözlerini kullandı.

Bunun yanı sıra Ortaylı, Kahramanmaraş Gaziantep ve Şanlıurfa’nın Osmanlı’nın kuruluşundan beri Halep Vilayetleri olduğunu ve birçok uygarlığın bu şehirlerde yaşadığını belirterek Kahramanmaraş’ın ne kadar güzel ve verimli topraklara sahip olduğunu dile getirdi.

Ardından Ortaylı şöyle devam etti; Kahramanmaraş’ımızın kültürel değeri ticari zenginlikleri ve korunması gereken önemli şehirlerimizdendir. Her şey gelip geçicidir ama bir şehrin kültürü o şehrin ne kadar değerli ve önemli olduğunu gösterir bu yüzden hem Kahramanmaraş halkının hem de yetkililerin kültürümüzü koruması gerekiyor aksi takdirde geçmişini bilmeyen ve kültürlerini tanımayan bir nesil yetişeceğini belirtti.

İlber Ortaylı’nın konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör 12 Şubat bayramında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehrimizi ziyaret edeceğini duyurdu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER