İnternet üzerinden gayrimenkul ilanı verenlere bakanlık ceza uygulayacak mı?

Son zamanlarda ortaya atılan ve sıkça bahsedilmeye başlayan gayrimenkul sahiplerinin internetten ilan vermeleri durumunda ceza alacakları söylentisine Ticaret bakanlığı son noktayı koydu.

İnternet üzerinden gayrimenkul ilanı verenlere bakanlık ceza uygulayacak mı?

Bazı internet haberi sitelerinde yayınlanan ve son zamanlarda gündeme gelen bir konu hakkında Ticaret Bakanlığı bir açıklama da bulunarak son noktayı koydu. Ortada dolaşan söylentiye göre internet üzerinden ilan veren Gayrimenkul sahiplerinin yetki belgesinin olmadığından dolayı internet üzerinden ilan vermeleri durumunda Ticaret Bakanlığı tarafından cezai işlem uygulanacağı söylentilerine Ticaret Bakanlığı böyle bir durum olmadığını ve vatandaşların internet üzerinden ev ve gayrimenkul ilanı verebileceğini duyurdu. Bu durumda Ayrıca yetki belgesi sadece emlakçılara verilen bir belge olduğundan dolayı normal vatandaşların böyle bir belge sorunu olmadığını belirtti.

Emlak sektöründe ki kayıt dışı gayrimenkul satımının önüne geçmek için bakanlık 5 Haziran 2018 tarihinde yayınladığı karara göre emlak işletmelerinin yetki belgesi alması zorunlu hale getirildi. Şuan da aktif bir emlakçının eğer yetki belgesi yoksa bu yetki belgesini alabilmesi için Ticaret Bakanlığı 31 Ağustos 2020 tarihine kadar yetki belgesi olmayan emlak işletmelerine belge alma hakkı tanıdı.

Bakanlığın açıklamasına göre eğer yetki belgesi olmayan ve ilan veren bir emlak işletmesinin tespit edilmesi durumunda 6585 sayılı Kanuna göre bu yıl 5 bin 706 TL para cezası uygulanacağını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2020, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER