İstanbul Valisinden Sokağa Çıkma Yasağında Sağlık Çalışanlarını 12 Bin 500 Taksi Ücretsiz Taşıyacak

Hafta sonu sokağa çıkma yasağında İstanbul valisi sağlık çalışanlarını taksilerle ücretsiz taşınacağını duyurdu.

İstanbul Valisinden Sokağa Çıkma Yasağında Sağlık Çalışanlarını 12 Bin 500 Taksi Ücretsiz Taşıyacak

Her hafta sonu 30 Büyükşehir ve Zonguldak’ta uygulanan sokağa çıkma yasağı uygulanma kararı alındıktan sonra bugünde İstanbul valisi sokağa çıkma yasağında hastaneler de ve sağlık kuruluşlarında çalışan sağlık personellerinin evlerinin önünden taksiyle alınıp personeli olduğu sağlık kuruluşuna götürüleceğini duyurdu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya bu kararı için 12 bin 500 taksiyi sağlık çalışanlarını ücretsiz taşımak için ayarladıklarını duyurdu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ayrıca yaptığı açıklama da şu sözleri kullandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta koronavirüsünün önüne geçmek için hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Bu yasak sırasında virüs salgınına karşı en çok fedakarlık ve mücadele gösteren sağlık çalışanları hizmetlerinin başında olacaklar. Bizde bunun için İstanbul’da çalıştığı yerlere gitmek isteyen sağlık personellerine 12 bin 500 taksiyle ücretsiz seferler düzenleyeceğiz ve elimizden geldiğince onları mağdur etmemeye çalışacağız dedi.

Taksiciler Esnaf Odası 300, İstanbul Havalimanı Taksi Kooperatifi 50 Taksi ile sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde, BiTaksi ve MasterCard ise 12.500 sefer sağlık çalışanlarını ücretsiz taşıyacak."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER