İstanbul’da 1.000 Yataklı 2 Korona Hastanesi Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün açıklaması üzerine, 1000 yataklı iki hastanenin yapılacağı Sancaktepe ve Atatürk Havalimanı kuş bakışı olarak gözlemlendi. İstanbul Havalimanı’nın açılmasının ardından uçuşa kapatılan Atatürk Havalimanı yeni kurulacak hastane için ideal yer olarak kararlaştırıldı.

İstanbul’da 1.000 Yataklı 2 Korona Hastanesi Yapılacak

Korona virüsünün dünyada hızla yayılması ve her geçen gün korona virüsüne yenik düşen hasta sayısının hem dünya çapında hem de ülkemizde artmasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada 45 gün içerisinde iki hastanenin bitirileceğini ve halkın hizmetine sunulacağını bildirdi. Bu kurulacak iki hastane ile birlikte toplamda 2.000 yatak kapasitesi bulunacak ve yoğum bakıma yatırılan hastaların korona virüsünü yenmesi için gerek sağlık çalışanlarımızın yardımı gerekse yeni kurulan hastanelerin yatak sayısının fazlasından kaynaklı olarak yatak temini yapılacak ve herkes ellerinden geleni yapacaktır.

11 milyon 650 bin metrekare alana sahip olan Atatürk Havalimanı’nda yeni kurulacak 1000 yataklı korona hastanesinin yapımına başlandı ve her geçen gün yapımı bitime biraz daha yaklaşmaktadır. Atatürk Havalimanı’nın ardından kapanan Sancaktepe Askeri Havalimanı’nın bulunduğu yere de bir diğer korona hastanesi dikilerek ülkemiz adına korona için ciddi tedbirler ve önlemler alınmış olacaktır.  Daha önceden Sancaktepe Askeri Havalimanı’nın bulunduğu yere Türkiye’nin en büyük şehir hastanesi yapılacağı planlanmıştı. Fakat yeni yapılacak hastanenin 45 gün içerisinde tamamlanması gerektiği için bu durum biraz saf dışı kalacak gibi gözükmektedir.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2020, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER