İstanbul’da Eczaneler Ücretsiz Maske Dağıtacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maskelerin para ile satışını yasaklamasının ardından maskeleri ücretsiz dağıtacağını duyurmuştu. Konuyla ilişkili olarak İstanbul Eczacı Odası korana virüsü ile mücadele sürecinde maskeleri, İstanbul’daki eczanelere dağıtarak halka ücretsiz dağıtacağını bildirdi.

İstanbul’da Eczaneler Ücretsiz Maske Dağıtacak

Korona virüsün Çin’in Vuhan kentinden başlayarak tüm dünyaya yayılmasının ardından başta maske, dezenfektan ve eldiven gibi kişisel hijyen ürünlerinin önemi büyük oranda arttı. Bu kriz durumunu fırsata çeviren ticari ahlaktan yoksun insanlar geçtiğimiz aylarda 5 TL olarak satılan bir ürünü 90 TL’den satışa sunarak dünya olarak bulunduğumuz zor durumda bizi ekonomik olarak da zor duruma sokmuştur. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok devlet görevlimiz ücretli maske satışını yasaklamış ve ücretli maske satanları yakalayarak cezai yaptırımlar uygulamıştır. Konu ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamalara yer verilmiştir;

"Sağlık Bakanlığının temin edeceği maskeler İstanbul Ecza Koop, Selçuk Ecza ve Allianz Healthcare depolarına ulaştırılacak ve eczanelerimize dağıtımı yapılacaktır. Eczanelerimizin sadece bir depo üzerinden 500 adet (10 kutu) maske talebinde bulunması gerekmektedir. Talepler Bakanlık tarafından takip edileceği için tek bir depo üzerinden talepte bulunulması önemlidir. 20-65 yaş arasındaki vatandaşlarımıza 10 gün için kişi başına 5 adet maske verilecektir. Vatandaşlarımız, Sağlık Bakanlığı tarafından cep telefonlarına gönderilecek mesajdaki kodu eczanelerimize bildirerek maske alabilecektir. Eczacılarımız, bu kodu TİTCK tarafından İTS veya Reçetem Sisteminde açılacak yeni bir butona girecektir. TİTCK tarafından hangi sistemin kullanılacağı belirlendikten sonra sizlerle ayrıca paylaşılacaktır."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER