Kahramanmaraş Darbe Davası’nda Yeni Gelişme

Kahramanmaraş’ta 15 Temmuz 2016’daki darbe davasına ilişkin yerel mahkemenin verdiği 18 kişiye beraat kararı Gaziantep Bölge İstinaf Mahkemesi tarafından bozuldu.

Kahramanmaraş Darbe Davası’nda Yeni Gelişme

4’ncü Ceza Dairesi 1’i müebbet olmak üzere 7 kişiye verilen mahkumiyet kararını yerinde bularak sanıkların itirazını reddetti. Kahramanmaraş 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz yıl görülen 15 Temmuz Darbe davasına ilişkin karar da 7 kişiye mahkumiyet ve 18 kişiye beraat verilmişti.

Dönemin Elbistan İlçe Jandarma Komutanı Ferhat Karaderi hakkında ise ‘Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs’ suçundan müebbet hapis cezası verilmişti.

18 sanık yönünden verilen delil yetersizliğinden beraat kararına ise Cumhurbaşkanlığı ve savcılık itiraz etmişti. Bölge İstinaf ise bu itirazları yerinde bularak yerel mahkemenin verdiği kararı bozarak yeniden yargılamaya hükmetti.

Ceza alan sanıklardan 6’sı 7’şer yıl 6’şar ay hapis cezası almıştı. 3 sanık ise etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandığı için 2’şer yıl 6’şar ay hapis cezası almıştı.

Bölgenin 18 sanık yönünden verdiği bozma kararının ardından dava yeniden Kahramanmaraş’ta görülecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER