Kahramanmaraş için yağmur uyarısı geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede Kahramanmaraş’ta 10 Ağustos’ta yağış olacağı belirtildi.

Kahramanmaraş için yağmur uyarısı geldi

Yapılan açıklamada “Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta, Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane illerinde şiddetli gök gürültülü yağışlar hakim olacak. “denildi.

Meteoroloji genel Müdürlüğünün 5 günlük hava durumu raporuna göre bugün Ege bölgesinin kuzeyinde başlayan yağışlar Akdeniz bölgesinin ve Doğu Karadeniz bölgesinin doğu illerinde etkisini kuvvetli göstereceği ifade edildi.

Pazar günü Ege bölgesinin tamamında, Akdeniz bölgesinde yer alan Mersin, Adana, Hatay ve Kahramanmaraş’ta ve Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’de sağanak yağış etkili olacak. Sağanak yağışlar özellikle Artvin ve Rize’de sel baskınlarına sebep olabilir. Bu konuda Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızı gerekli tedbirlerin alınması noktasında uyarılarda bulundu.

Günün belli aralığında Hatay ve Kahramanmaraş’ta etkisini sürdürecek olan hafif yağışlar, bazı illeri ise terk edeceği belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER