Kahramanmaraş Türkiye’nin gündeminde!

Kahramanmaraş’ta, Sütçü İmam Üniversitesine bağlı Karacasu kampusundaki binalar ne yenilendi nede güçlendirildi. Bu duruma tepki gösteren yaklaşık 6 bin öğrenci depremde yıkılma riski bulunan binalarda eğitim görmeye mecbur edilmelerine isyan etti.

Kahramanmaraş Türkiye’nin gündeminde!

Deprem uzmanlarının özellikle dikkat çektiği illerin başında geliyor Kahramanmaraş. Elazığ depremiyle uykusundan uyanan fayla aynı hatta. Öğrencilerde bu gerçeğin farkında.

Kentte afet yönetmeliğinden önce yapılmış çok sayıda riskli bina bulunuyor. Bunlardan biride Sütçü İmam Üniversitesi Karacasu Kampusu. Özellikle son Elazığ depreminden sonra öğrencilerin korkusu arttı. Binalar yıkılma riskine rağmen boşaltılmayınca öğrenciler eylem yaptı.

Derse girmeyen üniversite öğrencileri yetkililere seslendi, biran önce çözüm istedi. Rektör öğrenciler için yeni bina sözü verdi ama 1,5 yıl sonrasını adres gösterdi. Önümüzdeki 1-1,5 yıl içerisinde biz bu binaları yapacağımızı düşünüyoruz dedi.

‘Karacasu bize mezar olmasın’ diye solan atan öğrenciler ise “2000 yılından beri deprem var, çürük raporu var ama okulun yaptığı hiçbir şey yok. Burada yangın tatbikatı yapacaklardı fakat bütün öğrenciler aynı anda hareket ettiğinde okulun yıkılma riskine karşı iptal ettiler.” Diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER