Kahramanmaraş’a Dev Bir Proje

Kahramanmaraş’ın Binevler Bölgesi Prof.Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı üzerinde Alimoğlu Yağı tarafından dev bir proje hayata geçiriliyor.

Kahramanmaraş’a Dev Bir Proje

Kahramanmaraş’ta şu ana kadar 3 projeye imza atan Alimoğlu Yapı Kahramanmaraşlıların hizmetine dev proje daha sunuyor. Alimoğlu Yapı yönetim Kurulu Üyesi Fuat Çarıkçı, yeni projeleri ile ilgili olarak gazetemize özel açıklamalara yer verdi. Bu zamana kadar hedeflerinin büyük karlılık oranları değil işin içinden en iyi şekilde çıkmak olduğunu belirten Çarıkçı Kahramanmaraş’ta proje ortaya koymanın zor olduğunu, gereken düzlemde proje üretilemediğini genel konjonktürün değişmesi gerektiğini belirtti. Çarıkçı Uzun Çarşı Projesi’ni de zorlu bir oranda başarma düşüncesi ile hayata geçirdiklerini ve şehrin en iyi lokasyonun da Medine Camisi yanında bir yaşam merkezi oluşturduklarını ifade etti.

Proje Adını Bursa’da ki Uzun Çarşı’dan Esinleniyor.

Alimoğlu yapı METAL SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ. Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Çarıkçı projenin isminin nereden geldiği ile ilgili gelen soruya, yaptıkların projelerin kesintisiz yan yana uzanan dükkanlardan oluştuğunu belirterek.’’ Maraşlılar bilir ilimizde bir tek Fotospor’dan Bahçelievler Camii’ne kadar olan kısımda yan yana kesintisiz dükkanlar var. Orası eski çarşı merkezi, bireysel yapılmış yerler. Ayrıca Binevler bölgesinde bu kadar uzun yapılmış kesintisiz 6 blok inşaatın olduğu bir proje yok. RMZ inşaat ile beraber 3 bloğunu onlar yükleniciliğini aldı biz 3 bloğunu yükleniciliğini yaptık. Beraber ortak güzel bir çalışma oldu. Sağ olsun onlarda bize teveccüh gösterdiler. Buranın ismini sen koy dediler. Bende bundan esinlendim. Bursalıyım. Bursa erkek lisesi mezunuyum. Orda uzun çarşı vardı. Kapalıçarşının ilerisinden başlar. Kesintisiz bir çarşıdır. Bizden bundan esinlendik. Yakıştı diye düşünüyorum.’’ İfadelerine yer vererek projenin isminin neden Uzun Çarşı olduğunu anlattı.

Piazza’dan Sonra İlimizde ki Tek Özerk Alışveriş Yeri

Fuat Çarıkçı Uzun Çarşı projesinde çok iyi planları olduğunu belirtti. Başından beri belli ölçeklerde planladıklarını ifade eden Çarıkçı, yapının tamamlandıktan sonra burada kurumsal firmaların olmasını arzu ettiklerini belirtti. Uzun Çarşı’nın farklı bir özelliğe sahip olduğunu Çarşı’nın kendine has yönetimi olacağını belirten Çarıkçı: ‘’ Uzun Çarşı’nın kendine has bir yönetimi olacak. Aynı Piazza AVM’de olduğu gibi. Burada bir cephe stabilizasyonu var. Yani herkes kendi kafasına göre işlem yapmayacak. Tabela sistemlerinde bir stabilize sağlanacak. Önümüzde kapatılacak bölümler var. Bu bölümler tek tip kapatılacak bir proje dahilinde. Üzerinde yaşayan 6 blok var. Bu 6 bloğun bu çarşı ile idari bağlamda hiçbir bağı bulunmayacak. Bu da çok önemli. Dükkanlar genelde apartmanların altına yapılır. Ve apartmanlarda oturanlarla dükkan sahipleri arasında bir çatışma oluşur; şu yapılır şu yapılmaz diye. Biz idari bağlamda da yönetim bağlamında da biz uzun çarşıyı kendi başına bir yönetim planı içerisine koyduk ve kendi başına bir yönetimi var. Bu da Uzun Çarşı’nın Kahramanmaraş’ta Piazza’dan sonra ilk özerk çarşı olduğunu gösterir. İfadelerine yer vererek projenin farklı yeniliklere ev sahipliği yapacağını belirtti.

Kahramanmaraş’a Yeni Projeler ile Katkı Sağlamak İstiyoruz.

Dükkanların satılık mı yoksa kiralık mı olacağı şeklinde ki soruya: ‘’ Tarhanayı üreten adam onu satmak için üretiyor. Ambarda durmasının anlamı yok. Öncelikli olarak biz bunları satmak ve Kahramanmaraş’a yeni projeler ile katkı sağlamak isteriz. Biz bir gayrimenkul yatırım firması değiliz. Biz bir müteahhitlik firmasıyız. Üretimimizi satmalıyız ki yeni üretim yapalım.’’ Diyen Fuat Çarıkçı satmak dışında da bir yandan da İstanbul’da AVM’lerin dükkanlarını kurumsal firmalara pazarlamasını yapan profesyonel firmalar ile temas halinde olduklarını, onların da dükkanlar için talepleri olduğunu ve bu tarz kurumsal firmalar olursa kiralama sistemine de gidebileceklerini belirtti.

Uzun Çarşı’nın AVM’den farklı olarak artılarının olduğunun altını çizen Çarıkçı: ’’Düşünün ki AVM’ lerin içinde ki yemek katı salgından dolayı çalışamadı. Burada ulusal firmalar var. Bu firmalar burada olsaydı paket servis ile çalışabilirlerdi. Bu bile buranın işlevselliğini gösteriyor. Burada salgın sürecinde bile devam ettirebileceğini gösterir. Bu da uzun çarşının ayrı bir özelliği. Bunu da kullandırmak istiyoruz. Starbucks burada olsa paket servis verebilir. Bu firmalar da gelirse buranın da ambiyansını değiştirmiş oluruz.’’ Şeklinde açıklaması ile Uzun Çarşı’nın işlevselliğine değindi.

Alimoğlu Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Çarıkçı bunların dışında Kahramanmaraş’ta ki altında dükkan olduğu halde kentsel dönüşüme giden ilk projenin Uzun Çarşı olduğunu ifade etti. Genelde yapılan projelerde dükkanları müteahhitlerin aldığını belirten Çarıkçı: ‘’ Biz burada dükkan sahiplerinin de sorunlarını çözdük. O insanlarda teveccüh gösterdiler ve kiralama konusunda bize bıraktılar. Sen birini bul diye. Bizde mümkün olduğunca buraya gelenlere burada bir düzen var uyacaksanız buraya gelin diye söylüyoruz. Bu da buraya yatırım isteyenlere bir cazip bir konu olduğunu düşünüyoruz. Ve mümkün olduğunda buraya daha kurumsal firmaları getirmeye çalışıyoruz.’’ Dedi.

Gelecekte Burada Bir Otopark Sorunu Olacak.

Fuat Çarıkçı bölgenin gelecekte bir otopark sorunu ile karşı karşıya kalacağını düşündüklerini söyledi. ‘’Kahramanmaraş’ta doğal olarak bulvarlar yıllar önce planlanmış. Büyük bir otopark problemi var. Trabzon caddesinde yaşadığımız şeyleri belli bir süre sonra burada da yaşamaya başlayacağız.’’ Şeklinde ki sözleriyle bu sorunu ifade eden Çarıkçı, için Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bu konuya dikkat kesilirlerse ya da onları dinlerlerse bundan memnun olacaklarını ifade etti. Dinlenirlerse konu ile ilgili fikirlerini sunabileceklerini söyleyen Çarıkçı bu bölgenin ne Fuat Çarıkçı’nın ne de Raşit Alimoğlu’nun tapulu malı olmadığını ama insanların yıllar sonra da burayı kullanırken sorunların çözülmüş bir şekilde iyi halde kullanmalarını istediklerini belirtti ve buraya yapılacak bir otopark projesinin bölgede ki esnafa çok katkı sağlayacağını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER