Kahramanmaraş’ında Bulunduğu 23 İlde Maske Takmak Zorunlu Hale Getirildi

Koronavirüs salgınından korunmanın belli başlı kurallarından bir tanesi maske takmaktan geçiyor. Bu yüzden Türkiye de ki 23 ilde maske takmak zorunlu hale getirildi.

Kahramanmaraş’ında Bulunduğu 23 İlde Maske Takmak Zorunlu Hale Getirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda başkanlığını yaparak toplanan kabine toplantısında alınan karara göre marketlerde, AVM’lerde, pazarlarda , toplu taşımalarda ve bunun gibi toplu mekânlarda maske takmak zorunlu hale getirilmişti. Son alınan Hıfzısıhha Kanunu kararına göre artık 23 ilde sadece toplu mekânlarda değil sokakta bulunan her an için maske takmak zorunlu hale getirildi.

Zorunlu maske takmak kararına uymayan ve dışarıda maskesi dolaşan kişiler tespit edildiğinde yetkililer tarafından 250 TL ve 1000 TL arasında idari para cezası kesilecek.

Maske takmak zorunluluğu getirilen iller arasında Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Uşak, Rize, Karabük, Kayseri, Sakarya, Siirt, Tunceli ve Kırıkkale, Kırklareli, Burdur, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Amasya 'da maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER